Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κιλκίς: Έβαλαν φωτοβολταϊκά στην οροφή της εκκλησίας

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλης) το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ από τον πιο κοντινό οικισμό του Κιλκίς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», λόγω της μεγάλης απόστασης η ΔΕΗ έκρινε ασύμφορη την επέκταση του δικτύου της για...... να το ηλεκτροδοτήσει.

Οι νέοι της περιοχής που δημιούργησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες Επταλόφου», αναζητώντας μια λύση για την ηλεκτροδότηση και τη φωταγώγηση της εκκλησίας, αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν.

Κίνησαν τις διαδικασίες και με τη βοήθεια του κόσμου, της εκκλησίας και της νομαρχίας Κιλκίς, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων στην εκκλησία.

Ο πρόεδρος των «Ακριτών Επταλόφου», Νίκος Αμοιρίδης δήλωσε ότι «Ξεκινήσαμε κάτι που οι εκάστοτε κυβερνήσεις υπόσχονται να κάνουν πράξη. Στους τοπικούς πολιτικούς που δεν γνωρίζουν καλά το σύλλογό μας, τα σχέδιά μας φάνηκαν σαν άπιαστο όνειρο. Δεν μας πίστεψαν, όμως τελικά τα καταφέραμε».

«Αρχικά ξεκινήσαμε να αναζητούμε μέσω του διαδικτύου, εταιρείες από τις οποίες θα έπρεπε να προμηθευτούμε τα φωτοβολταϊκά πάνελ.

Μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις παραγγείλαμε τα πάνελ από τη Γερμανία, τα οποία μεταφέρθηκαν στην περιοχή μας και τοποθετήθηκαν. Το όλο εγχείρημα δεν ξεπέρασε τις έξι χιλιάδες ευρώ, ποσό που καλύφθηκε χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας με ενθουσιασμό.

‘Άλλωστε το μεράκι και ο ενθουσιασμός είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μελών του πολιτιστικού συλλόγου που αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέους ανθρώπους. Εγώ είμαι 37 χρονών και είμαι ο μεγαλύτερος», επισήμανε ο κ. Αμοιρίδης.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι η συντήρηση του ηλεκτρολογικού πίνακα και η αντικατάσταση των λαμπτήρων του ναού με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
πηγη:www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: