Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο φορολογικός συμβιβασμός του Ομπάμα


Η αμερικανική Γερουσία ήταν έτοιμη να δώσει αποφασιστική ώθηση αργά την Δευτέρα στην υιοθέτηση του συμβιβασμού για το φορολογικό που επιτεύχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα και τους Ρεπουμπλικάνους.
"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι...... τη στιγμή που ομιλώ, η Γερουσία είναι έτοιμη να ψηφίσει υπέρ του πακέτου των φοροαπαλλαγών που έχουν ισχυρή δικομματική υποστήριξη", των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ο Ομπάμα σε σύντομη ομιλία του στον Λευκό Οίκο στις (22.30 GMT).
"Αυτό αποδεικνύει ότι και τα δύο μέρη μπορούν να συνεργαστούν για να αναπτυχθεί η οικονομία μας και να φροντίσουμε για τους Αμερικανούς", δήλωσε με ικανοποίηση ο Ομπάμα.

"Έτσι, ζητώ από την Βουλή των Αντιπροσώπων να ενεργήσει γρήγορα για αυτό το σημαντικό ζήτημα", συνέχισε ο Πρόεδρος, μία εβδομάδα αφότου αποκάλυψε τον συμβιβασμό που προκάλεσε την ανοιχτή εξέγερση ορισμένων από τους συμμάχους του στο Σώμα αυτό του κοινοβουλίου.

Ενώ ο Ομπάμα μιλούσε, η Γερουσία ολοκλήρωνε την ψηφοφορία της τη Δευτέρα το απόγευμα, τοπική ώρα. Γύρω στις (22.00 GMT), η πλειοψηφία των Δημοκρατικών είχε περισσότερες από 60 ψήφους, αρκετούς για να κλείσει τη συζήτηση σχετικά με τον φορολογικό συμβιβασμό. Οι Δημοκρατικοί που ευνοούν τον συμβιβασμό εξασφάλισαν την υποστήριξη πολλών Ρεπουμπλικάνων.

Η ψηφοφορία, όταν θα ολοκληρωθεί επίσημα, θα βάλει τέλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από δυσαρεστημένους Δημοκρατικούς, με επικεφαλής τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: