Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Λεπτομέρειες για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς αποκάλυψαν τα ΗΑΕ


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία ενός ηγετικού στελέχους της..... Χαμάς στο Ντουμπάι πριν από σχεδόν ένα χρόνο, καθώς αποφάσισε ότι η σιωπή θα θεωρείτο ως προστασία του Ισραήλ, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks.

Η δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπχουχ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, για τον οποίο η αστυνομία των ΗΑΕ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να εργαζόταν με την Μοσάντ, έγινε τον περασμένο Ιανουάριο από μία ομάδα που χρησιμοποίησε πλαστά διαβατήρια.

«Οι δύο επιλογές που συζητήθηκαν ήταν είτε να μην πουν τίποτα απολύτως είτε να αποκαλύψουν περισσότερο ή λιγότερο το πλήρες περιεχόμενο των ερευνών των ΗΑΕ», έγραψε ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρίτσαρντ Όλσον σε διπλωματικό έγγραφο, αναφερόμενος σε μία συζήτηση του με έναν σύμβουλο ενημέρωσης της κυβέρνησης των ΗΑΕ.

Αν δεν έλεγαν κάτι «θα γινόταν αντιληπτό ως προστασία των Ισραηλινών»σημειώνει ο πρεσβευτής.

«Η έκθεση συντάχθηκε με προσοχή ώστε να μην εκτεθεί κανένας αλλά η αναφορά σε μία συμμορία με δυτικά διαβατήρια θα γίνει αντιληπτό ότι αναφέρεται στη Μοσάντ» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: