Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυξήθηκαν οι φωτιές - Μειώθηκαν τα καμμένα δάση!


Με λιγότερες απώλειες σε καμένες δασικές εκτάσεις, για πρώτη χρονιά την τελευταία δεκαετία, «φεύγει» το 2010, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας κεντρικής Μακεδονίας...

Την ανακοίνωση έκανε ο διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Τουλίκας, στη διάρκεια σύσκεψης με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού», που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τουλίκα, αν και φέτος παρατηρήθηκε αύξηση συνολικά στις καμένες εκτάσεις της τάξης του 8,2%, εντούτοις κάηκε πολύ μικρός αριθμός δασών. «Οι πυρκαγιές που αυξήθηκαν αφορούν σε γεωργικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως και σε βάλτους και καλάμια και όχι σε δάση, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό» διευκρίνισε ο κ. Τουλίκας

Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα, σε καμένες εκτάσεις για το 2010, εντοπίστηκε στο νομό Σερρών όπου κάηκαν τα 50 από τα συνολικά 75,7 στρέμματα δασών σε ολόκληρη της κεντρική Μακεδονία για το 2010.

Όσον αφορά τις πλημμύρες, ο κ.Τουλίκας κατέγραψε ως επικίνδυνες, περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, του Φοίνικα, του Αγίου Ιωάννη και της Καλαμαριάς όπως και την παράκτια περιοχή Περαίας- Νέων Επιβατών.

Προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσουν περιοχές κατά μήκος του ρέματος Τριανδρίας, Κρυονερίου και Μαλακοπής όπως και εκτάσεις στον Δενδροπόταμο, τον δήμο Μενεμένης, τη γέφυρα των Αγίων Πάντων μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και κατά μήκος του ρέματος Πολίχνης.

Στη Χαλκιδική, κίνδυνο για πλημμύρες αντιμετωπίζουν τα Νέα Πλάγια, τα Φλογητά, η ακτή Διονυσίου, τα Μουδανιά, ο Άγιος Μάμας, η Ορμύλια, τα Ψακούδια, η Ιερισσός, η Ολυμπιάδα, η Φούρκα και η Καλάνδρα.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: