Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση ξανθιάς..

Γράφει η Χίμαιρα

Θα αλλάξει ποτέ αυτή η Χώρα;


Διαβάζω και ακούω αυτές τις μέρες για διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, για τις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ, για τις εργασιακές σχέσεις και τις..... προτάσεις του ΣΕΒ και σκέφτομαι: «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..»
Τι θα αλλάξει δηλαδή αν αλλάξουν θέση οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, όταν πάλι τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων θα έχουμε; Το να μειώνει μισθούς δεν κάνει την διαφορά όσο υπάρχουν ακόμα ανισότητες στους μισθούς.
Ξεσηκώθηκαν όλοι στις προτάσεις του ΣΕΒ για εργασία το Σάββατο. Με το μπαρδόν αλλά πόσοι είναι αυτοί που δεν δουλεύουν Σάββατο; Οι σερβιτόροι; Οι υπάλληλοι των καταστημάτων; Οι υπάλληλοι σε εταιρείες; Ποιοι; Το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων εργάζεται και Σάββατο. Προς τι λοιπόν ο ξεσηκωμός;
Όσο για τις διαρθρωτικές αλλαγές; Με τα ίδια πρόσωπα που μέχρι χτες «έτρωγαν» με χρυσά κουτάλια τι διάρθρωση θα γίνει; Αλλαγή θέσης; Και; Θα τα «τρώνε» από άλλη θέση. Ε ίσως λιγότερο από πριν, αλλά θα «τρώνε».
Καλά μας τα λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας. Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αλλά αν περιμένουμε στο φιλότιμο των φοροφυγάδων.. ε καήκαμε.! Δυστυχώς οι μικροί φτωχοί συγγενείς (εμείς δηλαδή) θα πληρώσουμε την νύφη των «αλλαγών».
Όσο τα μεγάλα «κεφάλια» φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν κάνουν σωστές και δίκαιες αλλαγές, τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή την χώρα. Τι να το κάνω που φωνάζει η ΓΣΕΕ; Τι να το κάνω που κλείνει η Αθήνα και τα λιμάνια από πορείες και απεργίες; Αποτέλεσμα υπάρχει; Αν δεν αλλάξει όλο το σάπιο σύστημα, θα κάνουμε κύκλους γύρω από το ίδιο σημείο. Το σημείο 0.
Και μια ερώτηση ξανθιάς. Τις πορείες και τις απεργίες τις κάνουν αυτοί που τους ψήφισαν ή αυτοί που απείχαν;

himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: