Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Τελεσίγραφο» Ραγκούση σε Κακλαμάνη για τα σκουπίδια

«Θα εισπράξει τα λάθη και την αδιαλλαξία της πολιτικής του», απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ευθύνες στο Νικήτα Κακλαμάνη επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών για τον κλοιό σκουπιδιών που πνίγει την Αθήνα. «Έπρεπε η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, να είχε προκηρύξει, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Καμίνης πριν από λίγο, έγκαιρα τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τη...... συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο.

Στιγμιότυπο από πορεία διαμαρτυρίας της ΚΕΔΚΕ, το 2008. Δεξιά, ο δήμαρχος Αθηναίων
Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων που έχουν λήξει ή αλλαγής της νομοθεσίας, που αφορά στους συμβασιούχους και προανήγγειλε δράση. "Η απεργία αυτή νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να παρακολουθήσουμε απαθείς αυτό τον εκβιασμό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δημοτική αρχή και από όσους επιλέγουν τέτοιες καταχρηστικές τακτικές να έχουν σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας δημιουργώντας τόσο σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα αν δεν προκηρύξει τις θέσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας. "Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος", πρόσθεσε.

Ν. Κακλαμάνης: Φταίει ο Ραγκούσης
"Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα ο κ. Ραγκούσης θα εισπράξει τα λάθη και την αδιαλλαξία της πολιτικής του", ήταν το σχόλιο του Νικήτα Κακλαμάνη για όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προέβλεψε επέκταση του προβλήματος στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναφέροντας ότι το ζήτημα των συμβασιούχων θα συζητηθεί στο αυριανό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Επέμεινε στη θεσμοθέτηση διετούς μεταβατικής περιόδου και αυξημλένης μοριοδότησης όσων ήδη απασχολούνται, υποστηρίζοντας ότι είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση ψηφίστηκε ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: