Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Παράταση ζωής για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»


Θα συνεχιστεί και το 2011 η «Βοήθεια στο Σπίτι». Η Κομισιόν συμφώνησε να συγχρηματοδοτήσει το πρόγραμμα υποστήριξης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, που είχε....... τεθεί υπό κίνδυνο λόγω έλλειψης πόρων.

Η προοπτική διακοπής της "βοήθειας στο Σπίτι" είχε ξεσηκώσει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διακοπή χρηματοδότησής του από κοινοτικούς πόρους, το Σεπτέμβριο του 2008, επιβάρυνε ως σήμερα το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος κουπονιών. Θα διανεμηθούν σε όσους έχουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους και είτε είναι άνεργοι και αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε είναι εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία.

Στο παρελθόν, η "Βοήθεια στο Σπίτι" εξυπηρετούσε 80.000 ανθρώπους κάθε χρόνο και έδινε δουλειά σε περισσότερους από 4.000.

Το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται ότι η βιωσιμότητα του προγράμματος θα εξασφαλισθεί και πέραν του 2011, με τη μετατροπή των σημερινών δομών σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί "άμεσα" στη Βουλή.
πηγη:enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Нi there! I know thіs is somеωhаt оff tоpic but I ωas
ωοndеrіng if yοu κnеw
where I coulԁ find а cаptсhа plugin for
my сomment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having pгoblems finԁing one?
Thanκs a lot!

Mу ωeb page: Www.2applyforcash.Com
My page : Online Payday oan