Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: δεν συναινώ στην πολιτική των αδιεξόδων

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει πέσει έξω σε όλα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε αδιέξοδα. Ο Αντ. Σαμαράς τάσσεται ξεκάθαρα κατά των μαζικών απολύσεων και προειδοποιεί την.... κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει την κρίση ως πρόσχημα για υπαναχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

"Η σημερινή πολιτική, όπως την εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι λάθος, οδηγεί σε αδιέξοδο, όπως έχει αποδειχθεί και πρέπει να αλλάξει. Ο πρωθυπουργός αναζητά συνενόχους και όχι συναίνεση", τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του.

Σε ερώτηση για τη συνάντησή του την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ν.Δ., απαντά: "Είναι προφανές ότι θα του πω τις απόψεις μας. Τις οποίες τις ξέρετε και εσείς, όπως τις ξέρουν όλοι, όπως τις ξέρει και εκείνος. Με δύο λόγια μ' ενδιαφέρουν αλλαγές πολιτικής που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάκαμψης άμεσα. Ανάκαμψη άμεσα. Τίποτα λιγότερο. Αλλά συναίνεση σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, δεν πρόκειται να δώσω. Άλλωστε και η κοινωνία αυτό ζητάει. Ν’ αλλάξουμε πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη".

Σε ερώτηση αν θα στηρίξει η Ν.Δ. απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αντ. Σαμαράς είπε: "Είμαστε αντίθετοι προς τις μαζικές απολύσεις, γιατί δεν θα έχουν αποτέλεσμα ή θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα καταλήξουμε να έχουμε το ίδιο έλλειμμα με πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα. (…) Σε πέντε χρόνια ο δημόσιος τομέας μπορεί να έχει μειωθεί κατά 25% χωρίς να απολυθεί ούτε ένας και χωρίς να επιβαρυνθεί το κράτος με κόστος αυξημένης ανεργίας".

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε: "Οι χώρες δεν βουλιάζουν ούτε παραιτούνται από τα δικαιώματά τους όταν περνούν οικονομικές κρίσεις. Δεν μπορεί να επικαλούνται την κρίση ως πρόσχημα για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Δεν είπα ότι θα συμβεί αυτό. Επειδή όμως, πολλά ακούγονται, προειδοποίησα να μη συμβεί. Και όσοι το σκέπτονται, να… το ξεχάσουν!"

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην Realnewsτης Κυριακής, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: "Όσο δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κυβέρνηση θα φέρνει διαρκώς μέτρα σκληρά και άδικα, που και την οικονομία θα βουλιάζουν και τους πολίτες θα φέρνουν σε απόγνωση. Σ΄ αυτήν την πολιτική, εγώ λέω ξεκάθαρα "όχι" ".
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: