Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μπορεί ο Ήλιος να προκαλέσει παγκόσμιο “μπλακ άουτ”;


Έχει βαλθεί να μας ...τρελάνει ο Ήλιος. Από τη μια παίζει “κρυφτό” με τη Σελήνη και κάνει ποδαρικό στο 2011 με έκλειψηκαι από την άλλη “ξυπνάει” λένε οι επιστήμονες και αρχίζει να στέλνει τεράστιους όγκους ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Μέχρι τώρα η καρδιά του συστήματός μας ήταν σε... ύπνωση. Αυτή η φάση λένε οι επιστήμονες κρατάει περίπου 11 χρόνια. Ο Ήλιος μπήκε σε... καταστολή περίπου το 1996, τότε άρχισε σταδιακά να μειώνεται η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που εκπέμπει.
Τώρα όμως οι επιστήμονες παρατηρούν ότι σιγά, σιγά ξυπνάει και ως το 2013 θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται.
Αρχίζει μια ακόμα φάση ενεργητικότητας με διάρκεια γύρω στα δυόμιση χρόνια και με αποκορύφωμα ένα νέο “ηλιακό μέγιστο” περίπου στα μέσα του 2013, όπως εκτίμησε ο επιστήμονας Τζόε Κούντσες του Κέντρου Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της NASA σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι «εκρήξεις» ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο χρειάζονται μερικές μέρες για να φτάσουν στον πλανήτη μας, όπου - εκτός από το φαντασμαγορικό σέλας που προκαλούν στους δύο πόλους, καθώς συγκρούονται με το γήινο μαγνητικό πεδίο- μπορεί να αποσυντονίσουν διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα και δορυφόρους.
Τώρα πάλι όλα αυτά μπορεί και να μην χρειάζεται να μας... πονοκεφαλιάζουν αφού ήδη οι Μάγιας παρατηρώντας τον Ήλιο συμπέραναν ότι το τέλος του πλανήτη έρχεται το 2012....

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: