Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αυξάνεται το ποσοστό των πολιτικών γάμων


Η πιο οικονομική λύση για τους νεόνυμφους

Μεγάλη προτίμηση στον πολιτικό γάμο παρατηρείται την τελευταία περίοδο στη χώρα μας, αφού όπως αποδεικνύεται είναι πιο οικονομικός από τον θρησκευτικό.

«Η τάση είναι σταθερά αυξητική» σημειώνουν οι αρμόδιοι από τον Δήμο Πειραιά. «Πολλοί προβάλλουν τον πολιτικό γάμο σαν πρώτο βήμα, που θα ακολουθήσει πριν τη θρησκευτική τελετή.»Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι πολιτικοί γάμοι έχουν αυξηθεί 10% όπως παρατηρεί ο επικεφαλής στο γραφείο γάμου.

Η τάση αυτή δεν σχετίζεται τόσο με τα «πιστεύω» των νεονύμφων, αλλά με το πορτοφόλι τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής, ο πολιτικός γάμος κοστίζει μόνο 50 ευρώ. Συγκεκριμένα, το παράβολο κοστίζει 15 ευρώ ο κάθε σύζυγος συν τα έξοδα της δημοσίευσης.

«Μέχρι και πέρυσι, η συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών τελούσε πολιτικό γάμο, προκειμένου να κάνουν αίτηση για στεγαστικό δάνειο», συμπληρώνουν από το Δήμο Αμαρουσίου όπου τα ποσοστά των γάμων έχουν μείνει σταθερά από πέρσι, όπως και στο Δήμο Αθηναίων. «Τώρα πια η δικαιολογία αυτή έχει εκλείψει».

Πίσω από τη στροφή στον πολιτικό γάμο, κρύβονται και συγκυριακοί λόγοι αφού πολλά ζευγάρια θέλουν να παντρευτούν τις μέρες των Χριστουγέννων κατά τις οποίες η εκκλησία δεν τελεί μυστήρια.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: