Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Οι απαγωγείς,ο εφοπλιστής,η σύζυγός του και το "Σαβουάρ Βιβρ"


Η είδηση είναι σε όλους σας γνωστή:τρεις από τους 20 κατηγορούμενους στην υπόθεση του λεγόμενου «Νέου Συνδικάτου του Εγκλήματος», που...... κατηγορούνται και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου,αποφυλακίστηκαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010.
Παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής προφυλάκισης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη και ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε ως όφειλε την αποφυλάκισή τους υπό όρους και το συμβούλιο Εφετών την επικύρωσε.Ετσι έπρεπε να γίνει αφού έτσι ορίζει η Ελληνική ποινική Δικονομία για κακουργηματικές πράξεις.Βέβαια κανένας νόμος δεν ορίζει σε πόσο χρονικό διάστημα από την τέλεση μιας πράξης ή καλύτερα από τη σύλληψη των δραστών ολοκληρώνεται μια δίκαιη δίκη κι απονέμεται δικαιοσύνη.
Στην προκειμένη περίπτωση τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης όσο και πριν παρατηρούμε μια χαλαρότητα κι ένα πολύ οικείο κλίμα με δηλώσεις αβροφροσύνης εκατέρωθεν μεταξύ των κατηγορουμένων-απαγωγέων και του εφοπλιστή Παναγόπουλου και της συζύγου του.
Δήλωση του κατηγορούμενου-πρωταγωνιστή της απαγωγής:"Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από εμένα, όπως έχω παρουσιαστεί ως κακοποιός. Εμείς δεν στραφήκαμε κατά της κοινωνίας και αν γνώριζα από πριν τον χαρακτήρα του απαχθέντος δεν θα συμφωνούσα με την ενέργεια αυτή"!
Δήλωση του συνηγόρου του αποφυλακισθέντος απαγωγέα: "Η αποφυλάκιση είναι το καλύτερο δώρο για τον πελάτη μου επειδή επιπλέον σήμερα έχει και τα γενέθλιά του"!
Κατάθεση της κυρίας Παναγοπούλου(η οποία έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς,συγκέντρωσε και παρέδωσε σε υποδειχθέν σημείο τα λύτρα) στη δίκη:"Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου". Λίγο πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα η σύζυγος του εφοπλιστή Αικατερίνη Ναυπλιώτου Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους κατηγορούμενους για την απαγωγή που δεν πείραξαν τον Περικλή Παναγόπουλο.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή της απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο-απαγωγέα-πρωταγωνιστή είπε:"Ξέρω ότι είστε θύμα, σας εύχομαι μία καλή ζωή από εδώ και πέρα" και "Τα χρήματα που πήρατε είναι καθαρά. Βοηθήστε κόσμο, είστε νέος ακόμη, μπορείτε" και κατέληξε η σύζυγος του εφοπλιστή "οι κατηγορούμενοι είναι τα θύματα μιας αρρωστημένης κοινωνίας"!
Δήλωση της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου στην Espresso:"Ο άντρας μου συμπαθεί πολύ τα παιδιά (δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους) και ξέρει καλά ότι και εκείνα τον εκτιμούν ιδιαίτερα"!
Ο απαχθείς-εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, που δεν έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», τόνισε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: «δεν έχω αισθήματα εκδίκησης για κανέναν από τους απαγωγείς,εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους χρησιμέψουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να σταματήσουν την παραβατικότητα και να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία»
Ενας από τους "δεσμοφύλακες" του απαχθέντα εφοπλιστή είπε: «Κύριε Παναγόπουλε ευχαριστώ για τις ευχές σας. Η μεγαλειώδης στάση σας μου έδωσε ένα μάθημα ζωής».
Ο μάρτυρας του απάντησε: «Σας εύχομαι ό,τι καλό. Την διάθεση την έχετε»!

Ολες αυτές οι πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα αβρότητες και φιλοφρονήσεις σίγουρα και ξενίζουν και εκπλήσσουν και προβληματίζουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο λαμβανομένου υπ' όψιν πως παρά τη σύλληψη των απαγωγέων και την πρόοδο της δίκης σε "φιλική" ατμόσφαιρα τα λύτρα εξακολουθούν να παραμένουν άφαντα!Και μιλάμε για 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου προέτρεψε τον κατηγορούμενο-πρωταγωνιστή-απαγωγέα,όταν μιλούσε ευγενέστατα στον κύριο Παναγόπουλο,να επιστρέψει τα χρήματα για να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια.
Εκείνος όμως απάντησε:«Τα λύτρα δεν εξαρτώνται μόνον από εμένα αλλά το βασικό είναι ότι εδώ μέσα υπάρχουν αθώοι».

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη!αναφωνούσε ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου το 1964 στην ταινία Λόλα,την ίδια περίπου εποχή που η Ελένη Χαλκούση συνέγραψε το "Σαβουάρ βιβρ",ένα εγχειρίδιο καλών τρόπων συμπεριφοράς (αριστερά το πιρούνι,δεξιά το μαχαίρι και στη μέση το πιάτο!).Λίγο αργότερα (1972) ο Κώστας Χατζής τραγουδούσε "της γειτονιάς μας ο τρελός" κι ένα στιχάκι της Σώτιας Τσώτου έλεγε:
"Από το φούρνο του Τσαλίκη έκλεψε κάποιος ένα βράδυ
ένα καρβέλι απ’ το κοφίνι και μάρτυρα πάνε τον τρελό στη δίκη.
Και τον ρωτούν ποιός είν’ ο κλέφτης κι αυτός το φούρναρη τους δείχνει.
Θε μου τι ομορφιά τι φως... της γειτονιάς μας ο τρελός"!
Καλά Χριστούγεννα,Αγαπάτε αλλήλους!!!









πηγη:zeidoron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: