Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μέτωπο κατά του παράνομου εμπορίου στα οπωροκηπευτικά

Τη σύμπραξη της ΕΛΑΣ, του ΣΔΟΕ και της Εισαγγελίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παράνομο εμπόριο οπωροκηπευτικών προϊόντων στους δρόμους γύρω από τις Κεντρικές Αγορές Αθηνών (Ρέντη) και Θεσσαλονίκης ζήτησε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, με...... έγγραφο που απηύθυνε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Καπελέρη και προς τους Προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ρόβλιας επικαλείται καταγγελίες των Συνδέσμων εμπόρων των δύο αγορών σύμφωνα με τις οποίες στις παρυφές των αγορών γίνονται κάθε βράδυ παράνομες μεταφορτώσεις οπωροκηπευτικών χωρίς - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - τιμολόγια, χωρίς τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και κατά παράβαση του νόμου που δεν επιτρέπει χονδρικές πωλήσεις οπωροκηπευτικών σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κεντρική αγορά.

Οι έμποροι επισημαίνουν ακόμη ότι όσοι έχουν καταστήματα μέσα στις κεντρικές αγορές ελέγχονται καθημερινά από όλες τις κρατικές υπηρεσίες ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή λειτουργούν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα και οι ίδιοι να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό.
πηγη:www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: