Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Έκρυθμη η κατάσταση στη Γάζα


Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενώ η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε..... 9 διαδηλωτές στη Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πυροδότησαν δύο πυραύλους κατά του Ισραήλ, λίγες ώρες αφού ένα ισραηλινό αεροσκάφος σκότωσε δύο αντάρτες στη Γάζα και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι αντάρτες της Ισλαμικής Τζιχάντ προσπάθησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Ισλαμική Τζιχάντ που είπε ότι μετά από σφοδρές συγκρούσεις δύο από τα μέλη της σκοτώθηκαν.

Η ένταση και τα βίαια επεισόδια σημειώνονται μία μέρα πριν την δεύτερη επέτειο της διαμάχης του Ισραήλ με την ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα το 2008.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα αξιωματούχος του Ισραήλ προειδοποίησε ότι ένας ακόμη πόλεμος με τους Παλαιστινίους είναι «μόνο θέμα χρόνου». Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Abu Obeidah σε συνέντευξη τύπου απείλησε ότι το Ισραήλ θα πάρει ισχυρή απάντηση στην εχθρική συμπεριφορά του καθώς παίζει με τη φωτιά.

Σήμερα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη. Συνολικά 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους και Γάλλοι, συνελήφθησαν στη μεθοριακή διάβαση Καλάντια, από την Ιερουσαλήμ προς τη Δυτική Όχθη, ενώ διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τον εκρόσωπο των αστυνομικών, Μίκι Ρόζενφελντ.

"Αρκετοί διαδηλωτές, που λιθοβολούσαν τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να περάσουν μέσα στο Ισραήλ, οπότε συνελήφθησαν", δήλωσε ο Ρόζενφελντ. Παλαιστινιακές πηγές μίλησαν για Γάλλους που βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες διαδηλωτές.
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: