Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το Ισραήλ πρέπει να «καθαρίσει» τη Μεσόγειο από το αίμα των Τούρκων

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν θα βελτιωθούν μέχρι αυτό να «καθαρίσει» τη Μεσόγειο από το αίμα των 9 Τούρκων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των ισραηλινών κομάντο στο «Στόλο της Ελευθερίας» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, τόνισε ο...... Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του απαιτεί αποζημιώσεις και τη συγγνώμη του Ισραήλ έπειτα από αυτή τη φονική επιδρομή της 31ης Μαΐου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι δηλώσεις αυτές του Ερντογάν έσβησαν τις ελπίδες που είχε εκφράσει τις τελευταίες ημέρες ο Τύπος για ένα πιθανό ξεπάγωμα των τουρκοισραηλινών σχέσεων, έπειτα από την αποστολή από την Τουρκία δύο ελικοπτέρων για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο λόφο Καρμέλ.

«Κάποια ημέρα θα γυρίσουμε σελίδα. Όμως πρώτα πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη και να πληρώσουν αποζημιώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του. «Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί, ότι θα αποκηρύξουμε το νόμο και τη δικαιοσύνη, όσο το αίμα που έτρεξε στη Μεσόγειο δεν έχει καθαριστεί», υπογράμμισε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η βοήθεια που απέστειλε η χώρα του στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν «ένα ανθρωπιστικό και ισλαμικό καθήκον».
πηγη:www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: