Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Λιτότητα παντού


Μια λέξη που στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά, ήταν αυτή που αναζητήθηκε περισσότερο φέτος, σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster. Πρώτη από όλες η "λιτότητα". Δείτε ποιες ακολουθούν

Η λέξη "λιτότητα" είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο μέσα στο 2010 σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό λεξικό Merriam - Webster.
"Η λέξη λιτότητα ακούγεται από τους περισσότερους ανθρώπους", δήλωσε ο Πίτερ Σοκολόβσκι, διευθυντής του λεξικού Merriam-Webster, που καταγράφει τις αναζητήσεις λέξεων που γίνονται σε διαδικτυακά λεξικά.
"Συχνά την ακούμε με την έννοια των κυβερνητικών μέτρων, αλλά τη χρησιμοποιούμε και για τα δικά μας οικονομικά και κάποιες φορές χαρακτηρίζεται ως νέα πραγματικότητα", πρόσθεσε ο Σοκολόβσκι επισημαίνοντας ότι οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες και ιδιαίτερα η κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο απασχόλησε το κόσμο με αποτέλεσμα να αναζητούν την ακριβή ετυμολογία της λέξης austerity (λιτότητα).
Δεύτερη σε αναζητήσεις στα διαδικτυακά λεξικά είναι η λέξη "πραγματιστής". Οι χρήστες των λεξικών θεωρούν ότι "πρόκειται για μία υψηλή αξία, την οποία θέλουν να κατανοήσουν πλήρως και θα ήθελαν να αναγνωρίσουν στους ηγέτες τους", σύμφωνα με τον διευθυντή του Merriam-Webster.
Οι λέξεις που ακολουθούν με τη μεγαλύτερη συχνότητα αναζήτησης στα διαδικτυακά λεξικά είναι το "μορατόριουμ" και ο "σοσιαλισμός".

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: