Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ με μια σεμνή εκδήλωση τίμησε όσους έχασαν την ζωή τους στη Μονή Αρκαδίου το 1866.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο.... πολιτιστικό κέντρο Αντ. Σαμαράκης του δήμου Κερατσινίου το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010.
Την μνήμη όλων όσων ολοκαυτώθηκαν τίμησαν όλα τα μέλη της Ένωσης , κάτοικοι και από τους δύο δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς και πολύ επίσημοι.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβαστός πατέρας Εμμ. Καροφυλάκης ενώ για την συμβολή της Κρήτης και γενικά των Κρητών στον απελευθερωτικό αγώνα είπε λίγα λόγια και ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντ. Κλαουράκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και την παράδοση και ο σημαντικότερος σκοπός μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά στην νέα γενιά.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης που με γλαφυρό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο θύμισε σε όλους μας την λαμπρότερη σελίδα του απελευθερωτικού αγώνα που γράφτηκε στην Μονή Αρκαδίου.
Στην συνέχεια τα παιδιά από τα χορευτικά τμήματα της ένωση απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες της Μονής με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Τζανής Λουκάς, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου, ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκρητίου κ. Ξυλούρης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Παλλασάρος, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ Κ. Δημήτρης Κρητικός, ο Οργανωτικός Γραμ/τέας Ομ. Εφοριακών κ. Μποτζάκης, σύμβουλος του υπουργείου προστασίας του Πολίτη κ. Αποστολάκης, ο Νίκος Πολίτης του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Σταύρος Λιλόγλου
Μας το "ταχυδρόμησε":neakeratsiniou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: