Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Φλέγεται το κέντρο της Αθήνας!


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΒουλευτές και επιστημονικοί συνεργάτες της Βουλής βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κτίριο γύρω από το κοινοβούλιο, στο οποίο στεγάζονται γραφεία βουλευτών και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, σύμφωνα με.... αυτόπτες μάρτυρες, πήρε φωτιά από μολότοφ ο πρώτος όροφος του κτιρίου, η οποία έχει πλέον σβηστεί.
Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε μεγάλο πεδίο μάχης ενώ δεν θα μπορούσαν παρά να μπουν στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων σε μια εποχή λιτότητας και τα πολυτελή αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων φλέγεται στη διασταύρωση των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου.
Στο μεταξύ στα Προπύλαια, αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν συντονισμένη επίθεση έτσι ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί παραβίασαν τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών.
Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκε και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο έριξαν μολότοφ ενώ έβαλαν φωτιές έξω από το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω. Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα.
Παράλληλα, η πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ. Οι μεν πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μάλιστα, προς ενίσχυσή τους έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισαν να αποχωρούν προς την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια, από την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια.

www.newsbomb.gr
eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: