Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Με διαρροές ψηφίστηκε το ν/σ για τα δίδακτρα

Με διαρροές 40 βουλευτών από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει τριπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων.
\Στο μεταξύ, τον τραυματισμό αστυνομικών και φοιτητών είχαν ως..... αποτέλεσμα οι συμπλοκές που σημειώθηκαν στο Λονδίνο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τουλάχιστον 7 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και πολλές συλλήψεις νεαρών διαδηλωτών.

Ομάδα νεαρών έσπασε τα τζαμιά του υπουργείου Οικονομικών και επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο, ενώ νεαροί επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το αυτοκίνητο της Αυτού Μεγαλειότητος δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές καθ' οδόν προς το London Palladium. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έπαθε το παραμικρό", τόνισε εκπρόσωπος των ανακτόρων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετοί φοιτητές έφυγαν από τις συγκρούσεις με ματωμένο το πρόσωπό τους μετά από την παρέμβαση αστυνομικών, που προσπάθησαν με την χρήση κλομπ να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

«Ήμουν στην πρώτη γραμμή, περπάτησα μέχρι τη γραμμή της αστυνομίας, με τα χέρια πίσω από την πλάτη, εξηγώντας ότι η περικύκλωση τους ήταν ανήθικη και απάνθρωπη» δήλωσε ένας φοιτητής του Goldsmiths College του Λονδίνου, ο 23χρονος Τζούλιαν Φίλιπς, έχοντας αίμα στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά άτομα συνελήφθησαν, χωρίς να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός. Στις προηγούμενες φοιτητικές διαδηλώσεις περισσότερα από 200 άτομα είχαν συλληφθεί στη βρετανική πρωτεύουσα.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: