Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: «Σκοτώστε τον Ασάντζ!»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υστερία έχει προκαλέσει στο αμερικανικό κατεστημένο η διαρροή 250.000 εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -κυρίως τηλεγραφήματα από 260 πρεσβείες και..... προξενεία των ΗΠΑ ανά τον κόσμο προς το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον- στο διαδίκτυο, με δράστη την οργάνωση Γουικιλίκς (WikiLeaks), που έχει ιδρυτή και επικεφαλής τον 39χρονο Αυστραλό Τζούλιαν Ασάντζ. Κανένα από τα έγγραφα δεν είναι διαβαθμισμένο ως «άκρως απόρρητο».

Μόνο το 6% από αυτά χαρακτηρίζονται ως «απόρρητα» και το 40% ως απλώς «εμπιστευτικά», ενώ το υπόλοιπο 54% είναι εντελώς αδιαβάθμητα. Αναφέρουμε αυτά τα στοιχεία για να καταστεί σαφές ότι τα έγγραφα που διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο δεν περιέχουν μυστικά ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Αμυνας των ΗΠΑ διερευνούν τη δυνατότητα να απαγγείλουν κατηγορίες για… κατασκοπεία (!) εναντίον του Τζούλιαν Ασάντζ.

Μέσα στο κλίμα αυτό, έχουν αποχαλινωθεί δεξιοί Αμερικανοί πολιτικοί και ομοϊδεάτες τους σχολιαστές σε μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι από αυτούς ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να… δολοφονήσουν τον Ασάντζ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ!

Ο Μαρκ Τεσιάν, ο άνθρωπος που έγραφε τις ομιλίες του Μπους, υποστήριξε δημοσίως τη δολοφονία του επικεφαλής της WikiLeaks.

Με την ιδέα αυτή έσπευσε να συμπαραταχθεί ένθερμα και ο Τομ Φλάναγκαν, πρώην βοηθός του πρωθυπουργού του Καναδά.

Οχι τη δολοφονία, αλλά την… εκτέλεση του Ασάντζ απαίτησε, ως πιο «θεσμικός» παράγοντας, ο Μάικ Χάκαμπι, αποτυχών διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τον υποψήφιο του κόμματος που θα διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα. Υπέρ της εκτέλεσης του Ασάντζ τάχθηκε και ο παρουσιαστής Μπιλ Ο’ Ρέιλι, του ακροδεξιού τηλεοπτικού δικτύου Φοξ, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νεβάδας Τζον Ενσάιν ανέλαβε πρωτοβουλία να κηρύξει η Γερουσία των ΗΠΑ τη WikiLeaks «διεθνή απειλή», ενώ ο επίσης Ρεπουμπλικανός Πιτ Κινγκ επιδιώκει να κηρυχθεί η WikiLeaks… «τρομοκρατική οργάνωση»!

«Τρομοκράτη» δεν χαρακτήρισε ακόμη τον Ασάντζ η γερμανική Δεξιά, αλλά… «αναρχικό» και «προδότη», βεβαίως!

«Προδοσία» είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της ακραία συντηρητικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» και ανάλογη η θέση: «Παλαιότερα θα είχε χαρακτηρίσει κανείς τις ενέργειες της WikiLeaks ως ”προδοσία της χώρας” και θα τις είχε εξουδετερώσει το ταχύτερο δυνατό ακόμη και στην καλύτερη δημοκρατία», γράφει χωρίς περιστροφές.

«Στην ηγεσία της WikiLeaks βρίσκεται ένας αναρχικός, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με το χρήμα», γράφει γεμάτη φρίκη σε ολοσέλιδη ανάλυσή της η επίσης συντηρητική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να μετριάσει τις απώλειες των ΗΠΑ. Εξαπέλυσε κυβερνο-πόλεμο εναντίον της WikiLeaks για να τη φιμώσει ηλεκτρονικά.

Ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις με επικεφαλής τον ακροδεξιό γερουσιαστή Τζο Λίμπερμαν, πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ, αναγκάζουν τους «παρόχους (providers)» του διαδικτύου να αποκλείουν ο ένας μετά τον άλλον τη WikiLeaks, προσπαθώντας έτσι να την πετάξουν έξω από το Ιντερνετ. Εντελώς παράνομα μπλοκάρουν και οι τράπεζες χρήματα που έχουν μαζευτεί για την υποστήριξη της οργάνωσης.

Οι νόμοι παραβιάζονται ασύστολα από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να βρεθεί στα χέρια της ο Ασάντζ. Η σουηδική, η βρετανική και η αμερικανική δικαιοσύνη κατεξευτελίζονται καθώς υποτάσσονται χωρίς προσχήματα στην επιθυμία της Ουάσιγκτον να της παραδώσουν τον Ασάντζ για να τον εξοντώσουν οι Αμερικανοί, ώστε κανείς να μην τολμήσει να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Ενα αποκρουστικό πρόσωπο πολιτικού και δικαστικού ολοκληρωτισμού κάνει την εμφάνισή του σε αυτή την υπόθεση.

ΣΧΕΔΙΟ
Ετοιμα αντίποινα αν δολοφονηθεί

Η δολοφονία του Τζούλιαν Ασάντζ από τη CIA είναι φυσικά μια υπόθεση καθόλου απίθανη σε αυτή την ιστορία. Η κραυγαλέα παγίδα με δύο δήθεν «βιασθείσες» Σουηδέζες που πήγαν οικειοθελώς μαζί του και έπειτα τον κατάγγειλαν ως «βιαστή» τους επειδή… έσπασε το προφυλακτικό (!), είναι μιαπροειδοποίηση. Ο Ασάντζ έχει ετοιμαστεί για την περίπτωση δολοφονίας του. «Σημαντικό υλικό από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», όπως δήλωσε ο ίδιος στον «Γκάρντιαν», έχει αντιγραφεί και έχει σταλεί κρυπτογραφημένο στους υπολογιστές άνω των 100.000 ατόμων. Μόλις δολοφονηθεί, αυτομάτως αυτοί οι 100.000 υπολογιστές θα αρχίσουν να διοχετεύουν στο Διαδίκτυο τα έγγραφα – φωτιά!
Mας το "ταχυδρόμησε":filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: