Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Τα τρία βήματα της Αντιτρομοκρατικής μέχρι την ξαφνική επίσκεψη στους Κορυσχάδες

Οταν ο Παλαιοκώστας συναντά τον... Βελουχιώτη
Τον «γρίφο της Ευρυτανίας» επιχείρησε να λύσει τις...... τελευταίες εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος στη βομβιστική επίθεση όπου σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ο αστυνόμος Γιώργος Βασιλάκης. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας με απόλυτη μυστικότητα επισκέφθηκε το γραφικό χωριό της Ευρυτανίας αναζητώντας ένα «ντοκουμέντο» που θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που οργάνωσαν την αποστολή του φονικού δέματος με στόχο τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τελικό θύμα τον υπασπιστή του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να διαθέτουν πληροφορίες ότι το κείμενο που εστάλη για τη βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Κατεχάκη σχετίζεται κατά περίεργο τρόπο με το συγκεκριμένο εύρημα στα βουνά της Ευρυτανίας και αναζήτησαν τη λύση του γρίφου στους πρόποδες του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 940 μ. .
1.Σε υπολείμματα του δέματος-βόμβας που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη εντοπίστηκε αποτύπωμα του καταζητούμενου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος πιθανολογείται ότι ήταν ο μεταφορέας του εκρηκτικού μηχανισμού.Οπως ανέφεραν οι αξιωματικοί, «από προηγούμενες έρευνές μας γνωρίζουμε ότι τα χωριά της Ευρυτανίας ήταν από τις πιο...αγαπημένες κρυψώνες των αδελφών Παλαιοκώστα,αφού ήξεραν πολύ καλά τους δύσβατους ορεινούς δρόμους της περιοχής και κατόρθωναν έτσι να ξεφεύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.
Δεν μπορεί λοιπόν να αποκλειστεί η περίπτωση ο μυστηριώδης επισκέπτης που υπέγραψε με το όνομα “Θανάσης Κλάρας” στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδεςνα ήταν κάποιος συνεργός του συγκεκριμένου υπόπτου,ο οποίος αργότερα έβαλε την ίδια υπογραφή-ψευδώνυμο στο κείμενο για τη βόμβα-δέμα.Χωρίς βεβαίως να μπορεί να προβλέψει ότι κάποιος θα παρατηρήσει τη σύμπτωση των δύο υπογραφών στην Αθήνα και στο χωριό της Ευρυτανίας,με χρονική διαφορά μάλιστα έξι μηνών» .
2. Σύμφωνα με πληροφορίες,κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετέβη με απόλυτη μυστικότητα στο Καρπενήσι και εξέτασε το συγκεκριμένο βιβλίο επισκεπτών. Κύριο μέλημα των αστυνομικών ήταν κανένας υπεύθυνος του μουσείου ή οποιοσδήποτε άλλος κάτοικος της περιοχής να μην αντιληφθεί την παρουσία τους και την έρευνά τους.Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, ερευνήθηκε αν υπάρχουν αξιοποιήσιμα αποτυπώματα στο συγκεκριμένο βιβλίο,χωρίς να βρεθεί κάτι συγκεκριμένο. Ακόμη,εξετάστηκαν ενδελεχώς αντίστοιχα κείμενα- αφιερώσεις στο ίδιο βιβλίο την ημέρα που γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο.
3. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συγκρίσεις γραφικών χαρακτήρων,με βάση ορισμένα αντίστοιχα στοιχεία που υπάρχουν στο αρχείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.μιλούν για«μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη,αφού κανένας δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση για το ποια είναι η σύνδεση των δύο υπογραφών και των κειμένων σε Αθήνα και Κορυσχάδες.Ο φάκελος της υπόθεσης είναι ανοιχτός.Κανένας δεν ξέρει ποιος υπογράφει με το όνομα “Θανάσης Κλάρας”. Είναι θέμα πιθανοτήτων και ίσως αξιοποίησης των στοιχείων που έχουν συλλεγεί».
Μας το "ταχυδρόμησε":prassia-eyrytanias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: