Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Προαναγγελία μειώσεων μισθών στον ΟΤΕ


Μείωση μισθών και αλλαγές στο προσωπικό του ΟΤΕ προωθεί η Deutsche Telecom, όπως ανέφερε ο Γκίντο Κέρκχοφ, μέλος του...... Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το κόστος προσωπικού αποτελεί συνολικά το 37% του τζίρου του ΟΤΕ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την Deutsche Telekom κινείται στο 20%». Είπε ακόμα πως ο γερμανικός όμιλος συζητά ήδη για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με το κ. Κέρκχοφ, "στο πεδίο της σταθερής τηλεφωνίας υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν".

Το κόστος μισθοδοσίας μόνο στον ΟΤΕ ανήλθε το 2009 σε 802.800.000 ευρώ, μαζί με όλες τις εισφορές για το σύνολο των 11.300 εργαζομένων του οργανισμού, με το μέσο όρο μικτών ετήσιων αποδοχών να ανέρχεται σε 71.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Ανάμεσα στις περικοπές που προτείνονται από τη διοίκηση είναι και η κατάργηση του επιδόματος της μισής ώρας, για την προθέρμανση των αυτοκινήτων των τεχνικών, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1986 και θεωρείται αναχρονιστικό.

Τονίζεται ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, κυρίως με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που πραγματοποιήθηκε επί θητείας Παναγή Βουρλούμη.

Όπως τονίζει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με πληροφορίες, το μισθολογικό κόστος θα ξεπερνούσε τώρα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως εάν δεν είχε προχωρήσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με το οποίο αποχώρησαν περίπου 5.000 εργαζόμενοι.

Κύκλοι, πάντως, του ΟΤΕ επισημαίνουν πως η μείωση του κόστους μισθοδοσίας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να καλύψει και απρόσκοπτα ο οργανισμός τις δανειακές του υποχρεώσεις που ανέρχονται σε δύο δισ. 100 εκ. ευρώ μόνο για το 2011.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: