Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάζεται δικτυακός τόπος για τα καθαρότερα και λιγότερο ενεργοβόρα οχήματα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκαινιάσει έναν εύχρηστο δικτυακό τόπο για να βοηθήσει τις δημόσιες αρχές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το περιβάλλον να διαλέγει τα καθαρότερα και λιγότερο ενεργοβόρα οχήματα στην αγορά.

Η πύλη «Clean Vehicle Portal» - που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.cleanvehicle.eu - δίνει πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία για καθαρά και ενεργειακώς αποδοτικά οχήματα σε όλα τα κράτη μέλη και πρόσβαση σε τεχνικά στοιχεία.

Ο αρμόδιος για τις μεταφορές αντιπρόεδρος Σιμ Κάλας δήλωσε τα εξής: «Η παρούσα οδηγία και ο αντίστοιχος δικτυακός τόπος θα δώσουν ώθηση σε καθαρές και ενεργειακώς αποδοτικές τεχνολογίες προβάλλοντας το πραγματικό κόστος της χρήσης οχημάτων. Θα πρέπει να εξετάζεται όχι μόνο το αρχικό κόστος αγοράς, αλλά επίσης η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές ρύπων σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Στον άξονα της πολιτικής μας για την τιμολόγηση του πάσης φύσεως κόστους, θα είναι λογικό να προτιμάται η οικολογικότερη επιλογή. Ο δικτυακός τόπος θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον εντοπισμό αυτών των οικολογικότερων και οικονομικότερων οχημάτων.»

πηγη:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: