Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Εξασθενούν οι άνεμοι, παραμένει ο παγετός

Ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και τις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στα..... πελάγη έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει.

Πάντως πολλές εταιρίες επειδή έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους καλό είναι οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται απο τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Στην Αττική, κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ο επαρχιακός δρόμος Αφιδνών και η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη Νέα Μάκρη.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Φυλής προς τη μονή Κλειστών καθώς και στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας Φωκίδας και Ρεθύμνου.

Σχέδιο Ξενοκράτης στη Σάμο

Προβλήματα προκάλεσε και στην Σάμο η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το μεσημέρι όλη την χώρα .Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα.

Αργά χθες το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

Σήμερα η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα και το μεσημέρι τόσο το Βαθύ όσο και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων . Επίσης σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμος -Καρλόβασι η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία καθώς η θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ καλύπτει τα οχήματα.

Στα ορεινά σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: