Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ελληνίδες «Bill Gates»


Δημιούργησαν λογισμικό για μικρά παιδιά

Μια νέα διδακτική πρόταση για μικρά παιδιά δημιούργησαν δυο Ελληνίδες, η οποία δεν άφησε αδιάφορο το Πανεπιστήμιο του Purdue των ΗΠΑ, το οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον για να τη βελτιώσει και να την εισαγάγει στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του.

Η Ιωάννα Κοσμοπούλου και η Χρυσούλα Φλώρου, απόφοιτες του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιούργησαν λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών δημιουργώντας παράλληλα.

«Το συγκεκριμένο project ανοίγει ένα νέο δρόμο στους μικρούς φίλους για να μάθουν τους υπολογιστές και τους οδηγεί μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι να εισέλθουν σιγά σιγά σε αυτή τη διαδικασία. Η πρότασή μας βοηθάει τα παιδιά να δημιουργούν προγράμματα και τα δικά τους εκπαιδευτικά παιχνίδια, έχοντας ως οδηγό έναν κεντρικό ήρωα, ο οποίος αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες και κινείται μέσα στον ψηφιακό χώρο», δηλώνουν στην Espresso οι δυο κοπέλες.

Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει παρουσιαστεί σε σχολείο του Βόλου, όπου οι μαθητές το αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, αλλά παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι κοπέλες δεν έχει εισαχθεί στα ελληνικά σχολεία.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: