Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πρεμιέρα για τα νέα Audi A6 & A6 Hybrid

Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει και επίσημα τον αντίπαλο της σειρών «5» και «Ε» των BMW και Mercedes αντίστοιχα, διαθέτοντας πλέον ακόμα πιο πολλούς άσσους στο μανίκι του στην ενδο-γερμανική αυτή αντιπαράθεση! Μεταξύ αυτών και η υβριδική παραλλαγή του.
Λίγους μόλις μήνες πριν φιλοξενηθεί και..... επίσημα στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της Audi ανά την Ευρώπη, το νέο Α6 αντικρίζει σήμερα και για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, όντας ανανεωμένο σε αισθητική, με πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων που ανέρχονται σε πέντε, αλλά και μια πληθώρα τεχνολογικών εφαρμογών, που με τη σειρά τους καθιστούν τη διαβίωση στο εσωτερικό ακόμα πιο άνετη και ασφαλή. Πιο συγκεκριμένα, το συγκριτικά πιο άκαμπτο αμάξωμα των 4,92 πλέον μέτρων, το οποίο φέρει πολλά μέρη από αλουμίνιο, που ξεπερνούν ποσοστιαία το 20% του συνόλου, προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά για την κατηγορία επίπεδα (1.575 κιλά για τη βασική 2λιτρη τουρμποντίζελ έκδοση), διακρίνεται επίσης για την κορυφαία για το είδος αεροδυναμική του απόδοση, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανέρχεται στην τιμή 0,26. Σχεδιαστικά, αν και το νέο Α6 διατηρεί εν πολλοίς τα γνώριμα σχεδιαστικά γνωρίσματα των «μεγάλων» Audi, και ειδικότερα του ηλικιακά νεότερου ανάμεσα στη γκάμα των αντίστοιχων μοντέλων, Α7 Sportback, ξεχωρίζει για τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, την «έντονη» εμπρός μάσκα και το αρκούντως χυτό πίσω μέρος, που παραπέμπει σε κουπέ.

Από εκεί και πέρα, αν η εξωτερική περιβολή του νέου Α6 θυμίζει έντονα Α7 Sportback, τότε τι μπορεί κανείς να πει για το εσωτερικό, το οποίο, οπτικά τουλάχιστον, δεν διαφέρει από εκείνο του τελευταίου. Πως μεταφράζεται αυτό; Κατ’ αρχήν, χάρη στο μεταξόνιο των 2,91 μ., σε… άπλετους χώρους για τους επιβάτες (αλλά και τις αποσκευές τους, μιας και το πορτ μπαγκάζ φτάνει σε χωρητικότητα τα 530 λίτρα) και κατά δεύτερο στην πάντοτε προσεγμένη ποιότητα των υλικών που απαρτίζουν την καμπίνα. Όπως συνηθίζουν οι ιθύνοντες της Audi στη «μεγάλη» κατηγορία, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας κυριολεκτικά εντυπωσιάζει. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το νέο Α6 είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με το γνωστό σύστημα ΜΜΙ, που ενσωματώνει μια πλειάδα λειτουργιών και εφαρμογών (ηχοσύστημα, navigation κοκ), το πρακτικό head up display, καθώς και τα… αεριζόμενα εμπρός καθίσματα (μάλιστα, εδώ υπάρχει η επιλογή των προαιρετικών καθισμάτων της Audi, τα οποία διαθέτουν 18 διαφορετικές ρυθμίσεις).
πηγη:www.4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: