Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου: Κάλεσμα συστράτευσης προς κ.ο. ΠAΣOΚ


O Γιώργος Παπανδρέου σε ρόλο «πυροσβέστη» να προσπαθεί να σβήσει τις «φωτιές» που άναψαν οι αλλαγές στο Εργασιακό και τις ΔΕΚΟ......
Η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται σε αναβρασμό και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, σε μια χρονική περίοδο που ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη ανάγκη την συσπείρωση των μελών της, λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Μοναδικός ομιλητής, όπως προβλέπεται, είναι μόνο ο κος Γ.Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε συστράτευση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας την ανάγκη των αλλαγών που προωθούνται για να προχωρήσει μπροστά η χώρα, όπως θα πεί, αντιδρώντας σε συμφέροντα, συντεχνίες και βολεμένους. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει μια σειρά από τις προτεραιότητες που πρέπει να εφαρμοστούν στις αρχές του 2011 και για τις οποίες είναι σύμφωνη και η Τρόϊκα.

Μετά την διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες «διαρροές» κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο γίνονται κινήσεις για να μην υπάρξει άλλη έκπληξη, καθώς η ψηφοφορία αυτή ενέχει και ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή 156 βουλευτές καθώς, η κίνηση του κ. Παπαχρήστου, του πρώτου που καταψηφίζει νομοσχέδιο επί της αρχής δημιούργησε φόβους, καθώς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν είναι ο μόνος που αντέδρασε σε σειρά μέτρων που έλαβε ξαφνικά η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η διαγραφή των Δημαρά, Σακοράφα, Οικονόμου που είχαν δηλώσει παρόντες στο νομοσχέδιο για τα μέτρα του μηχανισμού στήριξης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: