Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ακτή Ελεφαντοστού: 50 νεκροί και 200 τραυματίες


Οι βιαιότητες στην Ακτή του Ελεφαντοστού «αυτές τις τρεις τελευταίες ημέρες, έχουν προκαλέσει περισσότερους από 50 νεκρούς και 200 τραυματίες», δήλωσε σήμερα η..... Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, εκφράζοντας την ανησυχία της για «μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε ανακοίνωση της, η κ. Πιλάι καταγγέλλει επίσης πολλές απαγωγές τις οποίες αναφέρουν «εκατοντάδες θύματα και μέλη των οικογενειών τους».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτές οι απαγωγές διαπράττονται σε σπίτια «ειδικά το βράδυ από άγνωστους ενόπλους με στρατιωτική στολή, που συνοδεύονται από στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων της ασφάλειας ή των παραστρατιωτικών οργανώσεων».

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαχθέντες βίαια μεταφέρονται σε παράνομους χώρους κράτησης όπου κρατούνται μυστικά και χωρίς δίκη. Άλλοι βρέθηκαν νεκροί κάτω από ύποπτες συνθήκες», προσθέτουν οι πηγές.

Η Πιλάι εκφράζει τη λύπη της για το ότι «η επιδείνωση της κατάστασης της ασφαλείας στη χώρα και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του προσωπικού του ΟΗΕ, καθιστούν δύσκολη κάθε έρευνα για τις πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπιστωθεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: