Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

27χρονος παραδέχτηκε βιασμό δεκάδων μωρών

Μία "εκτεταμένη έρευνα" συνεχίζεται για τη δράση ενός 27χρονου Ολλανδού, λετονικής καταγωγής, υπαλλήλου σε δύο παιδικούς σταθμούς στο Άμστερνταμ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά 30 με 50 παιδιά, κυρίως βρέφη, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.
Ο άνδρας, που συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου στο Άμστερνταμ και..... τέθηκε την Παρασκευή υπό προσωρινή κράτηση, είναι επίσης ύποπτος για την παραγωγή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Ομολόγησε ότι κακοποίησε "δεκάδες" παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Άμστερνταμ.

"Είναι πολύ δύσκολο να ορίσουμε με ακρίβεια τον αριθμό των παιδιών, γι' αυτό δεν είμαστε προς το παρόν πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά τους αριθμούς", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Άμστερνταμ βαν ντερ Λαντ, διευκρινίζοντας ότι "ο υπολογιστής του υπόπτου έχει κατασχεθεί και ελέγχεται".

Σε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μπέρναρντ Βέλτεν είχε δηλώσει ότι είναι πιθανό 30 με 50 παιδιά να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. "Η βαρύτητα και το εύρος της κακοποίησης ποικίλουν", υπογράμμισε ο αστυνομικός.

Ο νεαρός άνδρας εργαζόταν σε τουλάχιστον δύο παιδικούς σταθμούς στο Άμστερνταμ μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2007 και του Ιανουαρίου του 2010, όπου ασχολούνταν με παιδιά ηλικίας 0 έως 4 ετών.

"Δημιουργούσε σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς στους οποίους έλεγε: 'θα έκανα ευχαρίστως μπέιμπι σίτινγκ'", δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση ο Ρίτσαρντ Κόρβερ, δικηγόρος των γονέων των κακοποιημένων παιδιών. "Ήθελε να αποκτήσει το δικό του παιδικό σταθμό", πρόσθεσε.

Ο 27χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί όμως η φωτογραφία του έχει κυκλοφορήσει σε μία προσπάθεια εύρεσης μαρτύρων, συνελήφθη την Τρίτη χάρη στις ενδείξεις που πρόσφεραν οι αμερικανικές αρχές.

"Η έρευνα ξεκίνησε την Τρίτη, έπειτα από την ανακάλυψη υλικού παιδικής πορνογραφίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο είχαν παραχθεί στην Ολλανδία", δήλωσε ο Χέρμαν Μπόλχααρ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο συγκάτοικος του 27χρονου συλληφθέντα, ένας κάτοικος Αμστερνταμ 37 ετών, συνελήφθη και κρατείται για "κατοχή παιδικής πορνογραφίας". "Προς το παρόν δεν είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών", σύμφωνα με την εισαγγελία. Ένας τρίτος άνδρας, 39 ετών, συνελήφθη την Κυριακή και έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, σύμφωνα με την αστυνομία.
πηγη:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: