Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

25χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος στο βρετανικό κοινοβούλιο!


Ρωσίδα η οποία εργάζεται στο Βρετανικό κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου συνελήφθη λόγω υποψιών ότι είναι στην πραγματικότητα «κατάσκοπος».

Η υπηρεσία αντικατασκοπίας MI5 θεωρεί ότι η 25χρονη Κάτια Ζατουλίβετερ, που εργάζεται για τον Μάικ Χάνκοκ, πολιτικό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εκλεγμένο στη Βουλή των Κοινοτήτων, είναι πράκτορας της Ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας «εν υπνώσει», γράφει η εφημερίδα.

Η σύλληψη σηματοδοτεί την πρώτη από το τέλος του ψυχρού πολέμου που κάποιο πρόσωπο που εργάζεται στο κοινοβούλιο αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι είναι κατάσκοπος της Ρωσίας.

Η εφημερίδα ανέφερε πως η MI5 πιστεύει πως η «ελκυστική» γυναίκα είχε θέσει εσκεμμένα στο «στόχαστρο» τον 64χρονο Χάνκοκ, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Ρωσία. Ο Χάνκοκ απέρριψε τις κατηγορίες ότι η βοηθός του είναι κατάσκοπος.

«Δεν είναι Ρωσίδα κατάσκοπος. Δεν ξέρω τίποτε σχετικά με την κατασκοπεία, αλλά της επιδόθηκε εντολή απέλασης. Ασκεί έφεση, διότι αισθάνεται --και πολύ σωστά-- ότι δεν έκανε τίποτε εσφαλμένο», δήλωσε στο Press Association.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι «δε συνηθίζουμε να σχολιάζουμε μεμονωμένες περιπτώσεις».

Η Ζατουλίβετερ, η οποία πέρασε από έλεγχο ασφαλείας πριν αναλάβει τη θέση, συνελήφθη από την αστυνομία και στελέχη της υπηρεσίας ελέγχου μετανάστευσης την περασμένη εβδομάδα και κρατείται εν αναμονή της απέλασής της στη Ρωσία.

Τον Αύγουστο, ενώ η νεαρή επέστρεφε στη Βρετανία, οι αρχές την είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ και την ανέκριναν εξαντλητικά σχετικά με την εργασία της για το Χάνκοκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μια πηγή είπε στους Τάιμς ότι «η παρουσία της εδώ δεν θεωρείται ότι συμβάλλει στην εθνική ασφάλεια. Υπήρχε δυσαρέσκεια σχετικά με το υλικό στο οποίο μπορεί να είχε πρόσβαση. Η πρόθεσή μας είναι να της δείξουμε την πόρτα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βουλευτής προσέλαβε τη Ρωσίδα μετά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, όπου ταξιδεύει συχνά ως μέλος του κοινοβουλευτικού φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η απέλαση ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία, που μόλις αρχίζουν να αναθερμαίνονται μετά την περίοδο που είχαν «παγώσει» λόγω της δολοφονίας του Ρώσου κατασκόπου Λιτβινένκο στο Λονδίνο το 2006.
πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: