Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

24ωρο «λουκέτο» - απάντηση στο νέο Μνημόνιο


Μόνο επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία - Κλειστά τα φαρμακεία - Κατεβασμένα ρολά στις τράπεζες - Απεργία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης
«Λουκέτο» στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα βάζουν τα συνδικάτα εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που επιφέρει, μεταξύ άλλων, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και τα πάνω κάτω στις αστικές συγκοινωνίες. Στις 11.00 π.μ., ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, με την προσυγκέντρωση να ξεκινάει μισή ώρα νωρίτερα.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί σε όλη τη χώρα.

Κλειστές οι τράπεζες - Υπολειτουργεί το Δημόσιο

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα δικαστήρια όλης της χώρας, ενώ, λόγω της απεργίας, υπολειτουργούν δήμοι και νομαρχίες, εφορίες, Ταμεία, ΔΕΚΟ και ΚΤΕΟ.

Παγώνουν μεταφορές-συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, δημιουργώντας μια "πράσινη ζώνη" προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια.

Αναλυτικά:

* Στάση εργασίας σε λεωφορεία-τρόλεϊ 5.00-9.00 και 21.00-λήξη βάρδιας
* Στάση σε μετρό και ΗΣΑΠ 5.00-10.00 και 18.00-λήξη βάρδιας
* Απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ και του προαστιακού
* Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
* 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Απεργίες στην Υγεία

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται τα νοσοκομεία, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υγεία μετέχουν στην απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Σιγούν τα μέσα ενημέρωσης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 6.00 της Πέμπτης. Κατόπιν αυτού καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ενώ τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: