Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Δύσκολο το 2011» λεει ο Ντέιβιντ Κάμερον


Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον πρόβλεψε ότι η χώρα θα περάσει ένα δύσκολο χρόνο το 2011, λόγω των συνεπειών από την περιστολή των..... δημοσίων δαπανών, αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μείωσης του χρέους.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην στήριξη της ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κάλεσε τις τράπεζες να διευκολύνουν με δανεισμό τις μικρές επιχειρήσεις.

"Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, καθώς κάνουμε σκληρά, αλλά απαραίτητα βήματα για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε το 2011 τη χρονιά που η Βρετανία θα σταθεί και πάλι στα πόδια της", ανέφερε ο Κάμερον στο μήνυμά του.

Η κυβέρνηση συντηρητικών-φιλελευθέρων μειώνει τις δαπάνες κατά 19% στα περισσότερα υπουργεία για την προσεχή τετραετία για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα η χώρα βγαίνει από μία σοβαρή κρίση στον τραπεζικό τομέα και δεν έχει ξεφύγει από την ύφεση. Παρά τις περικοπές στις δαπάνες, οι ανάγκες δανεισμού για τον δημόσιο τομέα έφτασαν σε ύψος-ρεκόρ το Νοέμβριο, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά για την ικανότητα της κυβέρνησης να τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα λιτότητας.

Ο Κάμερον στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από την επικίνδυνη ζώνη του χρέους, αλλά επισήμανε ότι τα βάρη για το 2011 παραμένουν μεγάλα.

"Έχουμε ένα αξιόπιστο πλάνο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Αλλά θα πρέπει να το υλοποιήσουμε", ανέφερε ο Κάμερον. "Τα σχέδια που έχουμε είναι σκληρά, στην πραγματικότητα απίστευτα δύσκολα, αλλά είμαστε σαφείς ότι η εναλλακτική λύση - αναποφασιστικότητα και καθυστερήσεις - θα σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε απαράδεκτα ρίσκα για την οικονομία, τη χώρα και το λαό", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Έντ Μίλιμπαν, ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι το 2011 θα είναι η χρονιά των συνεπειών για τη Βρετανία. Όπως επισήμανε ο Μίλιμπαντ, πρόκειται για τις συνέπειες "από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη μείωση του χρέους, που πιστεύω ότι έχουν ανεύθυνο ρυθμό και κλίμακα".
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: