Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Στο 17,3% η ανεργία στην Τουρκία


Όπως έλεγες ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, "οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν", αυτό........ τελικά φαίνεται στην πολυδιαφημισμένη για τις οικονομικές της επιδόσεις Τουρκία στον 21ο αιώνα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο έρευνας των εργατικών συνδικάτων DİSK-AR, η ανεργία στην γειτονική χώρα φτάνει το 17,3% (4,9 εκατ. άνθρωποι) ουσιαστικά 6% πάνω από το επίσημο ποσοστό που δίνει η κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι η γκρίζα οικονομική δραστηριότητα στην Τουρκία δηλαδή εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις χωρίς δικαιώματα χωρίς ασφάλιση χωρίς περίθαλψη οι οποίοι φτάνουν τα 10,4 εκατ. άτομα, ενώ αυτοί που εργάζονται σε προσωρινές εργασίας φτάνουν τα 1,4 εκατ. άτομα.

Δύο ακόμα σημαντικά δεδομένα είναι το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην προαγωγική διαδικασία με μόνο το 27,1 του γυναικείου πληθυσμού που μπορεί να εργαστεί να δραστηριοποιείται και το μεγάλο αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα περίπου 6 εκατ. άτομα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: