Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Φθηνό ρεβεγιον για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Προτάσεις για φαγητό από 15 ευρώ!



Έρχονται γιορτινές μέρες και σίγουρα θέλεις να βγεις έξω και να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Αν δεν θέλεις ή δεν προλαβαίνεις να κάνεις τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι σου προτείνουμε μερικά μέρη που μπορείς να πας για φαγητό και να γλεντήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους. Όσο για το οικονομικό μην αγχώνεσαι... υπάρχουν προτάσεις για όλες τις τσέπες.

Και μην ξεχνάς δεν χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία για να βγεις. Τα μαγαζιά που σου προτείνουμε προσφέρουν ένα λουκούλειο εορταστικό γεύμα που μπορεί να κοστίσει από 15 ευρώ μέχρι 50 ευρώ το άτομο.

Για 'σένα που προτιμάς τα στέκια με παρεΐστικη ατμόσφαιρα:

"Αλώνια" στα Καλύβια: 15 ευρώ το άτομο

Μια κλασσική παραδοσιακή ταβέρνα λίγο πιο έξω από την Αθήνα, όπου μπορείς να γευτείς μια μεγάλη ποικιλία κρεάτων. Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στη λεωφόρο Καλυβίων – Λαγονησίου και η σχάρα έχει την τιμητική της σ' αυτήν την ταβέρνα που βρίσκεται σ' ένα πράσινο κτήμα. Αν είσαι λάτρεις του καλού φαγητού, σίγουρα είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 15 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά και η ταβέρνα είναι ανοιχτή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

"Κούνδουρος" στο Μπουρνάζι: 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο

Μια παροδοσιακή κρητική ταβέρνα με πολλές λιχουδιές, παραδοσιακά κρητικά φαγητά και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ένας όμορφα διαμορφομένος χώρος, όπου μπορείς να βγεις για φαγητό με την παρέα ή την οικογένειά σου. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με βάση τις συνταγές της γιαγιάς και είναι δουλεμένα με μεράκι. Όσο για τις μερίδες είναι πληθωρικές γιατί, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης: “Στην Κρήτη έτσι φιλοξενούμε και περιποιούμαστε”.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι παραμείνει ανοιχτό Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και οι τιμές του είναι 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο μαζί με τα ποτά.

"Μονοσανδαλος" στο Βόλο: 20 ευρώ το άτομο

Δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, βρίσκεται από το 1991 ένα από τα πιο γνωστά τσιπουράδικα της περιοχής, ο “Μονοσάνδαλος”. Το περιβάλλον του είναι πολύ καλό, τα τραπέζια είναι στρωμένα με λευκά υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι μεζέδες του νοστιμότατοι και οι μερίδες ικανοποιητικότατες.

Αν θέλεις μια διαφορετική πρόταση για χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τότε αυτή θα σου φανεί ενδιαφέρουσα. Το μενού του είναι γύρω στα 20 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά.

Για 'σένα που προτιμάς κρητικές γεύσεις

"Κρήσσα Γη" στο Μαρούσι: 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο

Άλλη μια ταβέρνα με μοντέρνο σχεδιασμό και μοναδικές συνταγές από την Κρήτη. Τα τοπικά εδέσματα και η ρακή έχουν την τιμητική τους. Εδώ θα βρεις τις πιο αυθεντικές συνταγές, παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες, όπως τα καλτσούνια και το απάκι, και διάφορα πιάτα, όπως το χοιρινό σταμναγκάθι και η χανιώτικη κρεατόπιτα. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με βάση την κρητική κουλτούρα και κάθε βράδυ ακούγεται κρητική μουσική.

Η “Κρήσσα Γη” θα παραμείνει ανοιχτή μόνο τα Χριστούγεννα και οι τιμές της είναι 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

"Μεϊντάνι" στο Παγκράτι: 25 ευρώ με 30 ευρώ το άτομο

Μια ακόμη ξεχωριστή κρητική γωνιά στο κέντρο της πόλης, με αυθεντική γεύση και το έντονο άρωμα από τη Μεγαλόνησο. Ο χώρος του μαγαζιού είναι λιτός και συμπαθητικός και η ιδιοκτήτρια θα σε καλωσορίσει με ρακή και ζεστό ζυμωτό ψωμί ή μικρά κριθαρένια παξιμάδια. Ανάμεσα στα πιάτα του μαγαζιού είναι και τα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, όπως οχλιοί μπουμπουριστοί, κρασάτη τηγανιά, οφτή πατάτα με στάκα, χταπόδι της Φανής και σαρδέλα στο αμπελόφυλλο και το γνωστό γαμοπίλαφο.

Το "Μεϊντάνι" θα είναι ανοιχτό παραμονή Χριστουγέννων και οι τιμές του είναι 25 ευρώ χωρίς ποτά και 30 ευρώ το άτομο με ποτά.

Για 'σένα που θέλεις πιο glamous έξοδο

"Ginger" στην Πάτρα: 25 ευρώ το άτομο

Μια πιο elegant ππρόταση γι' αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι το Bar Restaurant "Ginger" στην Πάτρα, στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το δικαστικό μέγαρο. Το "Ginger" διαθέτει ένα μοντέρνο και προσεγμένο χώρο, είναι η ιδανική πρόταση για ένα ρομαντικό δείπνο. Λόγω των ημερών η chef θα ετοιμάσει κάποια εορταστικά πιάτα που μπορείς να απολαύσεις, ακούγοντας τη γλυκειά μουσική που παίζει το συγκεκριμένο μαγαζί.

Το "Ginger" θα παραμείνει ανοιχτό παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και οι τιμές του είναι κοντά στα 25 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

"Οινοπωλείο" στο Βόλο: 30 ευρώ με 35 ευρώ το άτομο

Αν θέλεις κάτι εκλεκτό, στη περιοχή των Παλαιών στο Βόλο σε περιμένει το “Οινοπωλείο”. Πρόκειται για έναν παλιό στάβλο που έχει μεταμορφωθεί σ' ένα ατμοσφαιρικό και σικάτο εστιατόριο. Οι πέτρινοι τοίχοι και η μινιμαλιστική διακόσμηση, με το ξύλο να κυριαρχεί παντού. Το τζάκι εντυπωσιακό στη μέση του χώρου με το γυάλινο περίβλημά του, σκορπά θαλπωρή και μαγεία. Το “Οινοπωλείο” σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με ντόπια κρέατα, ψαρικά και λαχανικά, ενώ θα σε συντοφεύει απαλή έντεχνη ελληνική μουσική. Ιδανικό για ρομαντικά τετ α τετ με τον καλό σου.

Το κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και θα έχει δυο εορταστικά μενού στα 30 ευρώ και 35 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

"Azzuro" στη Θεσσαλονίκη: 50 ευρώ το άτομο

To "Azzurro" Bar Restaurant είναι το απόλυτο lounge στέκι στην ανατολική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσφέρει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του για κάθε είδους απόλαυση. Από την εκπληκτική θέα στο Θερμαϊκό και την πόλη μέχρι τα gourmet πιάτα της ευρωπαϊκής κουζίνας. Είναι ο must προορισμός για ποιοτική διασκέδαση με επιλεγμένη μουσική, άψογη εξυπηρέτηση και ενημερωμένη κάβα κρασιών για να επιλέξετε το κατάλληλο για κάθε περίσταση. Η ρομαντική ατμόσφαιρά του κάτω από το φως των καιριών προσφέρεται για ένα μοναδικό ρεβεγιόν με το έτερον ήμισυ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό την παραμονή των Χριστουγέννων και θα έχει εορταστικό μένου, το οποίο θα κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

Το "Καλωσόρισμα του Αντώνη" στη Νέα Κηφισιά: 50 ευρώ το άτομο

Ένα μοναδικό στέκι με καλό φαγητό, ζεστή ατμόσφαιρα και καλό κρασί. Στο “Καλωσόρισμα του Αντώνη”, κάθε πιάτο είναι προσεγμένο και φτιαγμένο με πολύ μεράκι. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και υπάρχουν πολλές γευστικές προτάσεις για να απολαύσεις.

Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό την παραμονή των Χριστουγέννων και οι τιμές του κυμαίνονται στα 50 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

Για σένα που θέλεις ζωντανή μουσική:

"Οδός Ονείρων" στη Θεσσαλονίκη: 30 ευρώ με 50 ευρώ το άτομο

Η ταβέρνα “Οδός Ονείρων” βρίσκεται στην ιστορική περιοχή “Λαδάδικα” της Θεσσαλονίκης, που για δεκαετίες αποτελούσε το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε κτίριο κατασκευασμένο το 1745, με βασικό υλικό το ξύλο και την πέτρα. Πρόκειται για ένα φιλικό και ζεστό χώρο που προσφέρει μοναδικά μουσικά ακούσματα από την πενταμελή ορχήστρα και καλό φαγητό και κρασί.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και οι τιμές του είναι 30 ευρώ με 50 ευρώ αντίστοιχα το άτομο, χωρίς τα ποτά.

"Αλκυόνες" στο Παλαιό Φάληρο: 45 ευρώ με 55 ευρώ το άτομο

Είναι σαν ένα παλιό σπίτι όπου κυριαρχεί η ζεστασιά του ξύλου, γεμάτο από αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας στην καθημερινότητά τους. Σερβίρει εξαιρετική ελληνική και πολίτικη κουζίνα με συνταγές ξεχωριστές, παραδοσιακές, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο αγνά υλικά. Η ορχήστρα παίζει ζωντανά αγαπημένα τραγούδια εκείνης της εποχής όπου η διασκέδαση είχε χαρακτήρα και ταυτότητα.

Οι “Αλκυόνες” έχουν εορταστικό μένου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με 45 ευρώ και 55 ευρώ το άτομο αντίστοιχα. Στη τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι κρασί, ανά δυο άτομα!

πηγη:www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: