Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

"Πετάει" στα 1,59 ευρώ η αμόλυβδη


Η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,59 λεπτά ανά λίτρο, με ελάχιστη τιμή το 1,47 λεπτά ανά λίτρο, σύμφωνα με...... τα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Η αύξηση αυτή όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών διυλιστηρίου.

Το τελευταίο τρίμηνο όπως αναφέρει το υπουργείο, παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18%. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφτασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο.

Η τιμή βάσης των πετρελαϊκών προϊόντων καθορίζεται χρηματιστηριακά κάθε μέρα από τις πράξεις αγοράς και πώλησης προϊόντων και συμβολαίων. Ως εκ τούτου, η εκάστοτε τιμή πώλησης του Διυλιστηρίου καθορίζεται με βάση τις διεθνείς τιμές και τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ δολαρίου.

Το υπουργείο προτρέπει τους καταναλωτές να ενημερώνονται μέσα από το διαδικτυακό τόπο www.fuelprices.gr (Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων) για τις λιανικές τιμές που διατίθενται στα πρατήρια υγρών καυσίμων προκειμένου να προμηθεύονται καύσιμα στις πιο συμφέρουσες τιμές.
πηγη:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: