Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο 14χρονος εκτελεστής που αποκεφάλιζε τα θύματά του!


Οι Μεξικανικές αρχές συνέλαβαν έναν 14χρονο που κατηγορείται ότι αποκεφάλιζε και ακρωτηρίαζε τα θύματά του ως εκτελεστής καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο νεαρός, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Έντγκαρ Χιμένες και έχει το προσωνύμιο Ελ Ποντσίς, συνελήφθη σε αεροδρόμιο στην κεντρική πολιτεία Μορέλος περίπου τα μεσάνυχτα την Πέμπτη όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε μια πτήση για να πάει να δει την οικογένειά του στην μεθοριακή πόλη Τιχουάνα, δήλωσε αξιωματούχος των ένοπλων δυνάμεων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μορέλος Μάρκο Αντόνιο Αδάμε είπε στους δημοσιογράφους πως αστυνομικοί βρήκαν πάνω στον έφηβο έγγραφα που αναφέρουν ότι έχει γεννηθεί στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, τον Ιούλιο του 1996. "Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε εάν είναι αυθεντικά", σημείωσε.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Ελ Ποντσίς ("αυτός που φοράει πόντσο", ο "καλυμμένος") από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν στρατιώτες φέρονται να τον είχαν συλλάβει αλλά να μην συνειδητοποίησαν ποιος ήταν και να τον άφησαν ελεύθερο λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Είχε συλληφθεί μαζί με έξι φερόμενους ως εκτελεστές του καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού.

Οι φερόμενοι ως εκτελεστές, ανάμεσά τους και ο Χιμένες, λέγεται πως ομολόγησαν, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ότι δολοφόνησαν πολλούς άνδρες που βρέθηκαν κρεμασμένοι από γέφυρες στην Κουερναβάκα, περίπου 100 χλμ. από τη Σιουδάδ δε Μέχικο.

Ομολόγησαν επίσης ότι ο έφηβος έκοβε τα κεφάλια και τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ. Ο Χιμένες διέψευσε τις πληροφορίες αυτές μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύλληψή του. "Σκότωσα τέσσερις ανθρώπους. Τους έκοψα τους λαιμούς. Ένοιωσα απαίσια που το έκανα. Με ανάγκασαν, μου είπαν ότι εάν δεν το έκανα θα με σκότωναν. Έκοψα μόνο τους λαιμούς τους, ποτέ δεν πήγα να κρεμάσω [ανθρώπους] από γέφυρες, ποτέ", είπε ο νεαρός έξω από την εισαγγελία στην πολιτεία Μορέλος.

Ο Χιμένες είπε ότι συνελήφθη με μια από τις αδελφές του, 19 ετών, με την οποία προσπαθούσε να πετάξει ως το Σαν Ντιέγκο, όπου ζει η μητριά τους, η οποία τους έστειλε χρήματα για τα εισιτήρια. Κατά τα βίντεο που μετέδωσαν μεξικάνικα ΜΜΕ, ο μικρός εκτελούσε τα θύματά του με τη συνέργεια των αδελφών του, που ορισμένες φορές γίνονταν δολώματα για να παρασύρουν τους στόχους.

Οι αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθη μαζί με δύο αδελφές του, η μια από τις οποίες φέρεται να είναι ερωμένη του αφεντικού του καρτέλ για το οποίο δούλευε. Ο νεαρός Χιμένες δήλωσε ότι ο ίδιος και οι αδελφές του αμείβονταν με 2.500-3.000 δολάρια για κάθε φόνο.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι όταν συνελήφθησαν ο Χιμένες και η αδελφή του μετέφεραν κινητά τηλέφωνα στα οποία βρέθηκαν φωτογραφίες θυμάτων τους ενόσω βασανίζονταν.

Η σύλληψη του Χιμένες συνέπεσε σχεδόν με την απόφαση της Γερουσίας του Μεξικού να εγκρίνει νόμο που καθιστά αυστηρότερες τις ποινές για ανήλικους που κρίνονται ένοχοι για σοβαρά εγκλήματα, όπως απαγωγές, δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών, εν μέσω της κατακραυγής για την κλιμακούμενη αιματοχυσία στη χώρα από το 2006.
Παρά την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών και ανδρών της ομοσπονδιακής αστυνομίας από τον συντηρητικό πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν οι δολοφονίες από τον λεγόμενο "πόλεμο των ναρκωτικών" εκτιμάται πως ξεπερνούν, έκτοτε, τις 31.000.

Στην πόλη Γουαδαλούπε, κοντά στη Χουάρες, μια νεαρή αμερικανίδα υπήκοος, η Βίκι Βερόνικα Καλδερόν, κάτοικος Ελ Πάσο, και ο Μεξικανός φίλος της δολοφονήθηκαν χθες. Σύμφωνα με τις αρχές στην πολιτεία Τσιουάουα, είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα συνοδευόμενη από φερόμενους ως εκτελεστές των καρτέλ αλλά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες αυτήν την εβδομάδα.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: