Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

10 tips για τις αϋπνίες...

Δεν μπορείς να κοιμηθείς και νευριάζεις ενώ νιώθεις νυσταγμένος,δεν υπάρχει πιο κουραστικό πράγμα απ'αυτό.Κοίτα τι μπορείς να κάνεις και βλέπουμε...
1.Μην περνάς όλη σου τη........ μέρα μέσα στους 4 τοίχους του δωματίου σου.Βγές τουλάχιστον για 15 λεπτά την ημέρα έξω,να σε δεί λίγο ο ήλιος και να σε χτυπήσει καθαρός αέρας.Ο εγκέφαλος είναι σημαντικό να οξυγονώνεται και τα μάτια να λαμβάνουν το φώς της ημέρας.

2.Μην κοιμάσαι κατα τη διάρκεια της ημέρας ειδικά εάν έχεις κλείσει δωδεκάωρο ύπνου και έχεις ξυπνήσει μαζί με τις μεσημεριανές ειδήσεις.

3.Προσπάθησε να τηρείς ένα ωράριο ύπνου.Πήγαινε συστηματικά για ύπνο στις 11-12 και ξύπνα στις 8-9.Να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό σου να ξεκουράζεται απο τις 12 μέχρι τις 3 γιατί αυτές τις ώρες ακριβώς νιώθει εξαντλημένος.


4.Μην τρώς βαριά και μην ασκείσαι 3 ώρες τουλάχιστον πριν κοιμηθείς.Επιβαρύνεις την λειτουργία της καρδιάς...μην μας πάθεις και καμιά ανακοπή όχι τίποτα άλλο.

5.Προσπάθησε πριν κοιμηθείς να μην σκεφτείς ούτε έρθεις σε επαφή με κάτι που σε αγχώνει ή σε βάζει σε σκέψεις.Να μου πεις εύκολο να το λες...που να το κάνεις όμως.

6.Μην πιείς πολλά υγρά πριν τον ύπνο γιατί αν τελικά σε πάρει αυτός ο καταραμμένος ο Ορφέας στην αγκαλιά του μετα σίγουρα θα ξανασηκωθείς να επισκεφτείς το πίπι-ρούμ.

7.Μην χρησιμοποιείς το λάπτοπ ή το κινητό στο κρεβάτι,θεώρησε το κρεβάτι σου το ιερό μέρος όπου το μόνο που κάνεις είναι (εκτός απο το σέξ,το οποίο συνιστάται ανεπιφύλακτα πριν τον ύπνο) να κοιμάσαι!

8.Άκου χαλαρή μουσικούλα ή διάβασε ένα βαρετό βιβλίο (ευτυχώς υπάρχουν πολλά) και σου εγγυώμαι θα κοιμηθείς στο πι και φι.

9.Κοίτα,αυτό είναι για πιο "ρομαντικούς" τύπους.πριν κοιμηθείς γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα σε προβληματίζουν και θα δείς οτι θα νιώσεις την ένταση να βγαίνει απο μέσα σου.

10.Κλείσε τα φώτα.Ήμαρτον πια μ'αυτούς που φοβούνται το σκοτάδι.Δεν υπάρχει μπαμπούλας όλα κομπλέ,sleep tight.
Μας το "ταχυδρόμησε":typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: