Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Το πιο ενοχλητικό τραγούδι των... Χριστουγέννων


Δεν υπάρχει Χριστούγεννα από το 1984 που να μην έχει ακουστεί τουλάχιστον χιλιάδες φορές από τα ραδιόφωνα. Κι όμως κάποιους φαίνεται πως τους ενοχλεί. Ε ίσως να έχουν και κάποιο δίκαιο.

Ο λόγος για τον.... “Last Christmas” των Wham.

Μπορεί να "έντυσε" μουσικά βραδιές Χριστουγέννων, θεωρήθηκε "κλασικό", ωστόσο, το τραγούδι "Last Christmas" του βρετανικού συγκροτήματος "Wham" των Τζορτζ Μάικλ και ‘Αντριου Ρίτζελεϊ, που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1984, αναδείχθηκε το πιο ... ενοχλητικό τραγούδι των Χριστουγέννων από τους Βούλγαρους πολίτες, που συμμετείχαν σε διαδικτυακή ψηφοφορία, στην ιστοσελίδα "nohohoho.org".

Ο Γιόρνταν Ζέτσεφ, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας διαφημίσεων που διεξήγαγε αυτή την πρωτότυπη ψηφοφορία, δήλωσε- στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων- ότι εκτός του "Last Christmas", στη ψηφοφορία, οι "επισκέπτες" της ιστοσελίδας κλήθηκαν να δουν και άλλα εννέα τραγούδια, για να καταλήξουν στο ποιο είναι το πιο ενοχλητικό τραγούδι των Χριστουγέννων.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το τραγούδι "All I Want For Christmas", από τη Μαράια Κάρεϊ, ενώ την τρίτη θέση το βουλγαρικό τραγούδι "Nova Godina" (Νέο ‘Ετος) που ερμηνεύουν οι Βασίλ Ναϊντένοφ και Μπογκντάνα Καραντότσεβα.

Ο κ. Ζέτσεφ και η υπόλοιπη ομάδα που διοργάνωσε τη ψηφοφορία κάλεσε τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Βουλγαρίας να μη μεταδίδουν το "Last Christmas", διότι, όπως είπε, "είναι προφανές ότι ο κάθε ένας έχει κουραστεί με αυτό".

Πάντως, υπάρχει και η άλλη πλευρά της ψηφοφορίας, καθώς ορισμένοι από τους πολίτες που συμμετείχαν σ’ αυτή, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φανταστούν Χριστούγεννα χωρίς τη μελωδία αυτών των τραγουδιών και κατηγόρησαν τους διοργανωτές ότι είναι κυνικοί.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: