Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδι


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πεδινές περιοχές- και τις ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.Συγκεκριμένα:
Από το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κήθυρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τις Κυκλάδες και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, προβλέπεται να είναι ισχυρές στη Βόρεια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη Βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία (κυρίως τη Νότια) ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως στην Ανατολική) και στη Θράκη.
Από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα Δυτικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε θα περιοριστούν στα Νοτιοανατολικά και γρήγορα και εκεί θα εξασθενίσουν.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

* Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
* Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.
* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
* Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: