Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Έλληνες χάκερς στο πλευρό του Ασάνζ


Και η Ελλάδα φαίνεται πως δίνει την δική της μάχη για τον Ασάνζ αφού σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί έλληνες χάκερς έχουν μπει στον κυβερνοπόλεμο!

Εκατοντάδες έλληνες «κυβερνοστρατιώτες» εκτιμάται ότι έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ασάνζ κατεβάζοντας στους υπολογιστές τους το πρόγραµµα µε το οποίο πραγµατοποιήθηκαν οι επιθέσεις στις πολυεθνικές εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους µε το Wikileaks αλλά και στη σουηδική κυβέρνηση και την εισαγγελία που εξέδωσε το ένταλµα κατά του ιδρυτή της οργάνωσης.

Η εµπλοκή των ελλήνων στον «πρώτο παγκόσµιο κυβερνοπόλεµο», όπως ήδη τον αποκαλούν διεθνή έντυπα, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτει ελεύθερα σε χρήστες του Ιντερνετ το πρόγραµµα «Low Orbit Ion Canon» (LOIC) και διενεργεί µετρήσεις για το πόσες φορές έχει κατέβει σε υπολογιστές ανά χώρα. 552 «νεοσύλλεκτοι»

Ειδικότερα, από τις6 ∆εκεµβρίου έως χθες το LOIC είχε κατέβει σε 552 υπολογιστές στην Ελλάδα από την διεύθυνση sourceforge.net. Στο ίδιο διάστηµα κλιµακώθηκαν οι επιθέσεις της οµάδας χακτιβιστών (από τις λέξεις χάκερ και ακτιβιστές)

Ανώνυµοι εναντίον των ιστοτόπων της Mastercard, της Visa, της Paypal και άλλων. Από τις αρχές Φεβρουαρίου µέχρι τα τέλη Νοεµβρίου, οπότε ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις από τις διαρροές των αµερικανικών διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων, το LOIC είχε διατεθεί σε 330 υπολογιστές στην Ελλάδα. Από αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι η ζήτηση στη χώρα µας για το πρόγραµµα των «χακτιβιστών» έχει αυξηθεί από τις 6 ∆εκεµβρίου και µετά κατά 6.900%!

«Με το LOIC ο υπολογιστής σου γίνεται διαθέσιµος για να πραγµατοποιούνται επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων. Στην ουσία, τα κοµπιούτερ πολλών χρηστών συντονίζονται και στέλνουν ταυτόχρονα αιτήσεις σε συγκεκριµένες σελίδες στο Ιντερνετ. Λόγω του µεγάλου όγκου των αιτήσεων, η σελίδα µπλοκάρει και αδυνατεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε υπολογιστή», εξηγεί ο κ. Γιάννης Ασκοξυλάκης, ερευνητής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και ∆ικτύων του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο Ιδρυµα Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη. Επίσης αναφέρει ότι αυτού του είδους τα προγράµµατα είναι συνήθως «διάφανα» ώστε οι ειδικοί να µπορούν να δουν αν περιέχουν κάποιο ύποπτο κοµµάτι κώδικα που να θέτει τον υπολογιστή σε κίνδυνο. «Αυτοί που γνωρίζουν προγραµµατισµό µπορούν να καταλάβουν αν το LOIC περιέχει κάποιον ιό καθώς πρόκειται για ένα πρόγραµµα µε ανοιχτό κώδικα.

Η συµµετοχή των χρηστών σε αυτές τις επιθέσεις είναι εθελούσια – τα προγράµµατα αυτά, αν όντως είναι καθαρά, λειτουργούν συνήθως υπό την καθοδήγηση του χρήστη του υπολογιστή και ενός συντονιστή. Είναι πάντως η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται τόσο µαζικά. Θα µπορούσε να είναι η αρχή µιας νέας µορφής διαµαρτυρίας για διάφορες καταστάσεις», συµπληρώνει ο κ. Ασκοξυλάκης.

Οι Ελληνες που έχουν κατεβάσει στα κοµπιούτερ τους το LOIC αποτελούν πολύ µικρό µέρος του «κυβερνοστρατού» υπέρ του Wikileaks. Ενδεικτικά, την ίδιαώρααπό χθεςτοπρωί έως τις 12.30 το µεσηµέρι που το πρόγραµµα κατέβηκε σε 8 ελληνικούς υπολογιστές από τη διεύθυνση sourceforge. net, στις ΗΠΑ διατέθηκε σε 327, στην Ινδία σε182, στη Γερµανία σε 175, στη Βραζιλία σε 127. Στη λίστα µε τις χώρες που κατέβασαν το LOIC περισσότερες φορές την τελευταία εβδοµάδα η Ελλάδα καταλαµβάνει την 22η θέση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες από την οµάδα των Ανωνύµων, για τις πρώτες επιθέσεις κατά του web site της ελβετικής χρηµατοοικονοµικής υπηρεσίας PostFinance χρειάστηκαν µόνο 200 υπολογιστές µε το LOIC, ενώ στις επιθέσεις εναντίον των ηλεκτρονικών σελίδων της Visa και της Mastercard χρησιµοποιήθηκαν πάνω από 3.000 κοµπιούτερ.

Πηγή εφημερίδα "Τα Νέα"
Το διαβάσαμε στο:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: