Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"Κλείδωσαν" προϋπολογισμός και διαρθρωτικά μέτρα

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον σύμβουλο της κυβέρνησης, Λουκά Παπαδήμο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Όπως ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος, έχουν..... κλειδώσει τα ποσά όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά όχι και το χρονοδιάγραμμα για το οποίο οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικα θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο.


«Είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της εκταμίευσης της τρίτης δόσης τον Ιανουάριο επανέλαβε ότι «είναι τεχνικό το θέμα», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συνδέεται με τις χθεσινές δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Οικονομικών.


Επιπλέον, κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε ότι και χωρίς τα 9 δισ. ευρώ η κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει περά με τις δαπάνες έως τέλη Ιανουαρίου.


Παράλληλα, τόνισε ότι "παραμένουμε σταθεροί στο να μειώσουμε το έλλειμμα στα 17 δισ. ευρώ το 2011, ανεξαρτήτως που θα κλείσει το 2010".

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε από νωρίς το Capital.gr σε δημοσίευμά του με τίτλο "Μέτρα ΄φωτιά΄ ζήτησε η τρόικα από τα υπουργεία" κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι τα επιπλέον μέτρα, ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ θα βρεθούν από την πλευρά των δαπανών με την κοστολόγηση των γνωστών παρεμβάσεων που δρομολογούνται εδώ και καιρό στον τομέα υγείας και περίθαλψης, στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και των ΔΕΚΟ. Ωστόσο, στις συναντήσεις που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας με υπουργούς δείχνουν ότι ακόμη δεν έχουν πεισθεί ότι η «ισχυρή δέσμευση» της κυβέρνησης να λάβει μέτρα μόνο "νοικοκυρέματος" των δαπανών θα φέρει και τα απαιτούμενα αποτελέσματα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: