Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

To Facebook γίνεται «Green» μετά από πιέσεις της Greenpeace

Το Facebook παρουσίασε ένα νέο site με το όνομα Green on Facebook τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παρουσιάσει ένα περισσότερο φιλικό προς.... το περιβάλλον πρόσωπο.Οι σκεπτικιστές μίλησαν για κίνηση αντίδρασης στην κριτική που δέχτηκε το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή κοινωνικό μέσο στον κόσμο από την Greenpeace σχετικά με το ενεργειακό του αποτύπωμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Greenpeace κατήγγειλε πρόσφατα την τροφοδοσία του νέου, γιγαντιαίου data center του Facebook με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από καύση άνθρακα.

Η Greenpeace κάλεσε το Facebook να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει να λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από καύση άνθρακα.

2. Όταν θα χρησιμοποιήσει τους πόρους της για την επιλογή καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Θα σταθεί αρωγός στις ενέργειες για καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής πολιτικής τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό να διασφαλίσει ότι η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας από τη Βιομηχανία Πληροφοριακών Συστημάτων θα καλύπτεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές.

4. Να δημοσιοποιεί τις ενέργειες του στο site προς ενημέρωση των χρηστών του.

Η «πράσινη» σελίδα του Facebook δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο και αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 50.000 φίλους.

Η σελίδα απαριθμεί τις δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία για να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα, όπως και τις πρωτοβουλίες για μείωση της κατανάλωσης νερού κατά 60% και τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας νέας προγραμματιστικής γλώσσας η οποία θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο data center κατά 50%.

Πηγή econews
πηγη:www.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: