Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τα πολλά SMS «χαλάνε» τους εφήβους

Τρεις φορές πιο πιθανό να υποπέσουν στο αμάρτημα του... σεξ, είναι οι έφηβοι που στέλνουν 120 μηνύματα μέσω κινητού την ημέρα, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι έφηβοι αυτοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν και επιρρεπείς στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, καθώς όπως υποστηρίζουν, η υπερβολή στα SMS συνδέεται με την «ριψοκίνδυνη» συμπεριφορά.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν, η «χαλαρότητα».... των γονέων καταδεικνύεται ως η αιτία και για τα δύο φαινόμενα –οι κηδεμόνες δεν βάζουν «φρένο» στα μηνύματα, άρα δεν θέτουν όρια σε καμία άλλη «υπερβολή» των παιδιών τους.

Στη μελέτη του Dr Scott Frank από το πανεπιστήμιο του Denver μετείχαν 4.200 μαθητές από 20 γυμνάσια του Cleveland.

Ένας στους πέντε μαθητές κατατάσσονται στην κατηγορία των «εθισμένων», καθώς δήλωσαν πως στέλνουν 120 και πλέον μηνύματα την ημέρα, και ένας στους εννέα θεωρείται «εθισμένος» χρήστης των κοινωνικών ιστοσελίδων –περνάει περισσότερες από τρεις ώρες ημερησίως σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «εθισμένοι» έφηβοι ακόμη, κατά τους ερευνητές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να «μπλέξουν» σε καβγάδες, να μεθύσουν και να πάρουν φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού.

«Η έρευνα αυτή κατέδειξε και την “χαλαρότητα” των σύγχρονων γονέων» επεσήμανε ο Douglas Gentile, ερευνητής του πανεπιστημίου Iowa.

«Μόλις το 14% των ερωτηθέντων μαθητών δήλωσε ότι οι κηδεμόνες θέτουν περιορισμούς στα μηνύματα μέσω κινητού» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: