Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πρόστιμα στη Siemens ζητά η Εξεταστική

Νέες βολές εναντίον της Siemens, αλλά και κατά της ελληνικής δικαιοσύνης, εξαπέλυσε ο Σ. Βαλυράκης πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την ομώνυμη υπόθεση.Ο κ. Βαλυράκης απέστειλε στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης έγγραφο, με το οποίο ζητά την επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρία για συμμετοχή των υπαλλήλων της σε οργανωμένο και..... διασυνοριακό έγκλημα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και απάτης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη σιωπή που τήρησαν και τα τρία ηγετικά στελέχη της γερμανικής εταιρείας, που εξετάσθηκαν από τους βουλευτές μέλη της Επιτροπής στο Μόναχο, ο κ. Βαλυράκης τόνισε ότι «ακολούθησαν την ίδια γραμμή της συγκάλυψης».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη Siemens έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της σημερινής εφέτου -ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα, την οποία επικρίνοντας το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο που έχει ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα δεν έχουν βγει ακόμα ούτε τα κατηγορητήρια.

Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «θα έπρεπε να είχε καλέσει να καταθέσουν οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας για να βγάλουμε στη συνέχεια ένα ευπρεπές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: