Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα Κομισιόν για τη σύμβαση Siemens - Eurostar

Την προσφυγή που κατέθεσε ο γαλλικός όμιλος Alstom κατά της σύμβασης που σύναψε η Eurostar με τη γερμανική Siemens για την προμήθεια δέκα τρένων μεγάλης ταχύτητας και ερευνά το ενδεχόμενο πιθανών παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Η Επιτροπή δέχθηκε "λεπτομερή προσφυγή" της Alstom ...στις 19 Οκτωβρίου και ζήτησε πληροφορίες από τις βρετανικές αρχές στις 26 Οκτωβρίου, ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του αρμοδίου επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ.

"Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στις ερωτήσεις που θέτει το έγγραφο [της Alstom]", διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η γαλλική Alstom, που μέχρι στιγμής ήταν ο μοναδικός προμηθευτής τρένων μεγάλης ταχύτητας των γαλλικών σιδηροδρόμων, ισχυρίζεται ότι τα χαρακτηριστικά των τρένων που η Eurostar αποφάσισε να προμηθευτεί από τη Siemens δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για τη σήραγγα της Μάγχης.

Η Alstom αναφέρει επίσης ότι η παραγγελία για την προμήθεια των δέκα τρένων, συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ, αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, τα ζητήματα που έθεσε η Alstom στην προσφυγή της κρίθηκαν αρκετά σοβαρά ώστε να δικαιολογήσουν τη διεξαγωγή έρευνας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο να εκκινήσει διαδικασία επί παραβάσει.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: