Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Porsche Cayman R

Η πέραν του Ατλαντικού αγορά, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες για τις κορυφαίες ευρωπαικές (και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίες). Κάτι που δείχνει πως..... μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η Porsche επέλεξε την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις ημέρες στην πόλη των αγγέλων προκειμένου να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση της Cayman, την Cayman R. Η Cayman R τοποθετείται πάνω από την Cayman S. Σε σχέση με την τελευταία, η έκδοση R είναι κατά 55 κιλά ελαφρύτερη, αφού ζυγίζει 1.295 κιλά. Η απόσταση του αμαξώματος έχει μειωθεί από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά. Και η απόδοση του κινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10 ίππους φθάνοντας πλέον τα 330 άλογα.

Το νέο δημιούργημα της Porsche είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Για να μειωθεί το βάρος οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας χρησιμοποιούν πλέον νέες, ελαφρύτερες ζάντες 19 ιντσών, από το αυτοκίνητο έχει αφαιρεθεί ο κλιματισμός και το ηχοσύνολο, οι επενδύσεις στις πόρτες προέρχονται από την GT3 RS και τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Ο κινητήρας που κινεί την Cayman R είναι ο γνωστός 6κύλινδρος των 3.4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 330 ίππους. Ο αγοραστής της Cayman R μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή το διπλού συμπλέκτη PDK κιβώτιο. Με το πρώτο το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 5,0 δευτερόλεπτα ενώ η αντίστοιχη τιμή με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι 4,9’’. Οι τιμές αυτές μπορούν να μειωθούν περαιτέρω στα 4,7 δευτερόλεπτα, με το σύστημα Sport Chrono Package. Η τελική ταχύτητα είναι 280 χλμ. / ώρα με το μηχανικό κιβώτιο και 282 χλμ. / ώρα με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στον τομέα της σχεδίασης, οι νέοι τροχοί, οι μαύροι καθρέπτες και το μαύρο περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων. Είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν, την Cayman R από την Cayman S.

Όπως ανακοινώθηκε από την φίρμα, η τιμή του μοντέλου στην Γερμανία θα ξεκινά από τις €69.830 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
πηγη:www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: