Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το Playbook χτυπάει στην τιμή το iPad

Η μετοχή της Research In Motion Ltd. έφτασε ξανά στο υψηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Ιούνιο μετά τη δήλωση ότι θα πουλήσει το Blackberry PlayBook tablet computer για λιγότερο από 500$,σε μια προσπάθεια να "χτυπήσει" το ipad της Apple.
«Το προϊόν θα τιμολογηθεί.... πολύ ανταγωνιστικά» ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής της Research In Motion Jim Balsillie, σε μια συνέντευξη στη Σεούλ σήμερα, δηλώνοντας πως η τιμή θα είναι κάτω από τα 500$, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Η Research In Motion, κατασκευάστρια του smartphone Blackberry, θα αρχίσει τις πωλήσεις του PlayBook στη Βόρεια Αμερική στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και θα επεκταθεί στις παγκόσμιες αγορές στο δεύτερο, ανέφερε.

Το iPad ξεκινά από 499$ για ένα μοντέλο με 16 gigabytes σκληρό δίσκο και ασύρματης τεχνολογίας WI-Fi.

Η τιμή ανέρχεται στα 829$ για μια έκδοση με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο που μπορεί μάλιστα να συνδεθεί άμεσα με τα τηλεφωνικά δίκτυα.

Η RIM,η Hewlett-Packard Co.,η Motorola Inc. και η Samsung Electronics Co. εισχώρησαν στην αγορά Tablet υπολογιστών μετά την προκαλούμενη από την κυκλοφορία του iPad απαίτηση της αγοράς, για συσκευές που μπορούν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ των smartphones και των lap-top.

Η Apple πούλησε 3 εκατομμύρια iPads στις πρώτες 80 ημέρες από την στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά τον Απρίλιο, γεγονός που επισκίασε ακόμη και τις πωλήσεις του iPod!
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: