Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Opel Ampera

Το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Opel Ampera θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη, κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Με ένα μοναδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης που..... επιτυγχάνει ζωηρή επιτάχυνση και αθόρυβη λειτουργία, το πεντάθυρο Ampera μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, διαθέτει πρακτικό χώρο αποσκευών και επεκτείνει την αυτονομία πάνω από 500 km.
Το Ampera παραμένει ηλεκτροκίνητο σε όλες τις συνθήκες και ταχύτητες. Για διαδρομές μέχρι 60 km, χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Όταν κινείται με ηλεκτρισμό από τη μπαταρία, το Ampera έχει μηδενικές εκπομπές CO2. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας μειωθεί, ένας βενζινοκινητήρας-γεννήτρια επεκτείνει τη συνολική αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα με γεμάτο ρεζερβουάρ. Η μπαταρία επαναφορτίζεται (σε τρεις ώρες περίπου σε πρίζα 230V) συνδέοντάς την σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα. Αντίθετα με ένα συμβατικό, ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, το Ampera καταργεί ‘το άγχος της αυτονομίας’ προσφέροντας στον οδηγό αυτοπεποίθηση και ξεγνοιασιά ξέροντας ότι μία αποφορτισμένη μπαταρία δεν θα επηρεάσει το ταξίδι του.

Πάνω από 288 κυψέλες ιόντων λιθίου στη μονάδα της μπαταρίας σχήματος Τ παρέχουν άφθονη ισχύ. Η σχεδόν αθόρυβη ηλεκτρική μονάδα κίνησης παράγει άμεση ροπή 370 Nm, το αντίστοιχο των 150 hp, με επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου και τελική ταχύτητα 161 km/h.
Το Ampera θα ενταχθεί άριστα στο καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης των περισσότερων Ευρωπαίων πελατών. Για παράδειγμα, περίπου το 80% των Γερμανών οδηγών διανύουν λιγότερο από 50 km την ημέρα.
πηγη:www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: