Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μάθετε τα βασικά του διαδικτύου εύκολα με το νέο online βιβλίο της Google!



Η Google κυκλοφόρησε ένα interactive online βιβλίο, στο οποίο εξηγεί στους αναγνώστες του όλες τις ακαταλαβίστικες έννοιες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και πολλοί χρήστες δεν ξέρουν τι είναι.


Το νέο βιβλίου ονομάζεται 20 Things I Learned About Browsers and the Web, και υπόσχεται να εξηγήσει στο μέσο χρήστη, βήμα προς βήμα τι είναι και πώς λειτουργεί το Web.

Πίσω από το online βιβλίου κρύβεται η ομάδα ανάπτυξης του Chrome που με τη χρήση HTML5 κατάφερε κι ενσωμάτωσε πληθώρα έξυπνων εικονογραφήσεων του Γερμανού εικονογράφου Christoph Niemann.

Στην πρώτη ενότητα του online βιβλίου (“What Is the Internet?”) ο χρήστης μπορεί να μάθει για το internet και την ιστορία του ενώ στα επόμενα κεφάλαια εξηγεί πολλές από τις βασικές έννοιες του διαδικτύου όπως το cloud computing, τα web apps, οι γλώσσες προγραμματισμού του Web, οι browsers, η ιδιωτικότατα, η ασφάλεια και το open source.

Μπορεί το υλικό του online βιβλίου να είναι αρκετά επιφανειακό για τους έμπειρους χρήστες όμως σίγουρα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν να μάθουν με απλό τρόπο διάφορα πράγματα για το διαδίκτυο.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: