Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

O "επικίνδυνος" Αχμέτ Νταβούτογλου λέει ότι του ζήτησαν "συγγνώμη" οι ΗΠΑ

O "επικίνδυνος" κατά τις ΗΠΑ, υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλυο, δήλωσε πριν λίγο από την Ουάσιγκτον όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ότι «Η κα Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για το γεγονός πως αυτή αναφέρεται στις εμπιστευτικές αναφορές που δόθηκαν στη δημοσιότητα». Οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την.... συνάντησή του με την Χίλαρι Κλίντον.

Η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για τις διαρροές αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων σχετικά με την Τουρκία, στον ιστότοπο WikiLeaks, δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τις δηλώσεις του μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως οι αποκαλύψεις, δεν θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε η WikiLeaks καταδεικνύουν την αύξουσα καχυποψία των δυτικών απέναντι στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός της οποίας σύμφωνα με την αμερικανική διπλωματική φρασεολογία «μισεί το Ισραήλ» και ο υπουργός Εξωτερικών της χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος».

«Αυτές οι δημοσιεύσεις δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μία επίθεση ενάντια στα αμερικανικά διπλωματικά συμφέροντα. Αντιπροσωπεύουν επίσης μία επίθεση ενάντια στη διεθνή κοινότητα», είπε η Κλίντον μετά την συνάντησή της με τον τούρκο υπουργό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: