Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κοntra στην απόφαση του ΕΣΡ

Αίσθηση προκαλεί η στήριξη μερίδας του πολιτικού κόσμου, αλλά και δημοσιογράφων, στο kontra channel, κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
To ΕΣΡ απεφάνθη την Τρίτη ότι το kontra channel δεν μπορεί να μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα, καθώς ο νόμος ορίζει ότι οι σταθμοί δηλώνουν μία και μόνη φορά το περιεχόμενο του προγράμματός τους και το κανάλι πριν από 3 χρόνια δήλωσε χαρακτήρα μη ενημερωτικού προγράμματος.

Για "απαράδεκτο ζήλο" κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, εύλογα ερωτήματα προκαλεί ο χρόνος λήψης της απόφασης λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Από την πλευρά του, απαντώντας στο γεγονός ότι το κανάλι συνεχίζει να λειτουργεί ως ενημερωτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει θέμα εκτελεστότητας των αποφάσεων του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται πως το kontra channel είχε δηλώσει στο ΕΣΡ πριν από 3 χρόνια με την επωνυμία ΤΗΛΕΦΩΣ, χαρακτήρα μη ενημερωτικού προγράμματος.

Το παράδειγμα του BBC Parliament
Στο μεταξύ, συζητήσεις προκάλεσε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα οικονομικά στοιχεία του Καναλιού της Βουλής.

Το κόστος λειτουργίας του ανήλθε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2009 σε 4,075 εκατ. ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ στοιχίζει περίπου 20 εκατομμύρια το χρόνο.

Στην Βρετανία το κόστος για το αντίστοιχο κανάλι, δεν ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια!

Στο BBC Parliament, σε αντίθεση με το κανάλι της Βουλής, δεν εργάζεται κανείς δημοσιογράφος και λειτουργεί με το προσωπικό του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: